ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δολοφονία Άλκη: Έφεση στις ποινές των 12 άσκησε ο εισαγγελέας, δικαίωση για την οικογένεια Καμπανού! (video)

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Νικόλαος Καλλίδης. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της οικογένειας του αδικηχομένου νέου στις αρχές της εβδομάδας.

Η έφεση αφορά σε τρία σημεία της απόφασης και ειδικότερα στη μετατροπή της κατηγορίας, την καταδίκη τριών εκ των κατηγορούμενων ως συνεργών στις επίδικες πράξεις καθώς και το ύψος των ποινών.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας διαφωνεί με τη μετατροπή της κατηγορίας από άμεσο σε ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τρεις (1ο, 5ο και 12) εκ τους καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί θεωρεί ότι έπρεπε να κριθούν ένοχοι ο 1ος για ηθική αυτουργία και οι άλλοι δύο για αυτουργία στις πράξεις, όπως άλλωστε είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα.

Τέλος, θεωρεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν θα έπρεπε να είναι βαρύτερες για κάποιες από τις πράξεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στο Εφετείο εκ του μηδενός, δηλαδή πάλι για ανθρωποκτονία με δόλο ενώ οι τρεις που καταδικάστηκαν ως συνεργοί, θα δικαστούν ο ένας (1ος) ως ηθικός αυτουργός και οι δύο (5ος και 12ος) ως αυτουργοί.

To Top