Δυστύχημα με λεωφορείο στο Βουκουρέστι: 3 οι σοβαρά τραυματίες – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ (video)

Ένας νεκρός, τρεις σοβαρά τραυματίες, και 24 νοσηλευόμενοι σε τοπικά νοσοκομεία, είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος με το ελληνικό πούλμαν που σημειώθηκε το μεσημέρι στο Βουκουρέστι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πούλμαν επέβαιναν 47 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, τα οποία δεν έχουν τραυματιστεί, αλλά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Ο οδηγός του λεωφορείου φαίνεται πως δεν υπολόγισε το ύψος σιδερένιας προειδοποιητικής αψίδας που βρισκόταν πριν από υπόγεια διάβαση, και έπεσε πάνω της, με αποτέλεσμα η αψίδα να πέσει πάνω στην οροφή του λεωφορείου και να τη συνθλίψει. Κινητικότητα για όλους _ Greenpeace Greece

Στελέχη της ελληνικής πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σχετικά με το δυστύχημα στο Βουκουρέστι

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:

210 368 1730

210 368 1350».

To Top