Κοινή ανακοίνωση Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι για τα περιστατικά βίας στο μεταξύ τους ντέρμπι

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ τέθηκαν αντιμέτωπες σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για το αγγλικό League Cup την περασμένη Τετάρτη (22/12), όμως μερικά περιστατικά βίας που συνέβησαν στο «Etihad», προκάλεσαν την αντίδραση των δύο συλλόγων.

Έτσι, με κοινή τους ανακοίνωση, οι δυο ομάδες καταδίκασαν τα δυσάρεστα περιστατικά, με αγγλικά Μέσα να αναφέρουν πως μία 15χρονη κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από ρίψη αντικειμένων από τους φιλοξενούμενους οπαδούς των «Reds», ενώ παρατηρήθηκαν και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος φιλάθλων της Λίβερπουλ με ειδικές ανάγκες.

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένα περιστατικά κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού αγώνα που είναι εντελώς απαράδεκτα. Αυτά τα περιστατικά θα διερευνηθούν πλήρως, θα καταγγελθούν στην αστυνομία και τα άτομα που κρίνονται υπεύθυνα θα υπόκεινται στη διαδικασία κυρώσεων του αντίστοιχου συλλόγου τους. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ έχουν δεσμευτεί πλήρως να συνεργαστούν για να εξαλείψουν αυτά τα ζητήματα από τους αγώνες μας. Δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση.

To Top