ΕΠΟ/ΚΕΔ: “Τιμωρήθηκαν οι διαιτητές του αγώνα Καλλιθέα-Ολυμπιακός Β΄”

Σε τιμωρία της διαιτητικής τριάδας (Παπακωνσταντίνου, Γιάκος, Ψύλλος) που διηύθυνε το σημερινό (19/12) αγώνα της Super League 2 ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Ολυμπιακό Β΄, που τερματίστηκε άδοξα καθώς οι Πειραιώτες αποχώρησαν στο ημίχρονο, με το σκορ στο 2-1 εις βάρος τους, προχώρησε η ΚΕΔ.

Η πειραϊκή ομάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα τόσο για την ακύρωση αυτογκόλ των γηπεδούχων, που θα έφερνε το παιχνίδι στην ισοπαλία (2-2) όσο και για το τέρμα ισοφάρισης της Καλλιθέας (1-1), για το οποίο υποστήριξε ότι υπήρξε εμφανές οφσάιντ.

Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ το βράδυ της Δευτέρας, μετά το περιστατικό (σ.σ. του ακυρωθέντος αυτογκόλ) στον σημερινό αγώνα της Super League 2 στην Καλλιθέα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μίλησε αυτοπροσώπως με τους διαιτητές που είχαν οριστεί να τον διευθύνουν.

«Έχοντας εξετάσει τα πλάνα της αναμέτρησης, είναι σαφές ότι οι διαιτητές έκαναν ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος και χωρίς VAR η απόφαση δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Ο βοηθός διαιτητής είδε μια εικόνα που θεώρησε ότι ήταν παράπτωμα χειρισμού της μπάλας με το χέρι. Οι διαιτητές αποδέχονται την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις τους και ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους», αναφέρει η ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

«Ως αποτέλεσμα, η ΚΕΔ έχει τιμωρήσει ήδη τους διαιτητές του αγώνα και θα λάβει γι΄ αυτούς τα κατάλληλα εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα. Η ΚΕΔ θα παρέχει επίσης πρόσθετη επιμόρφωση και εκπαίδευση για να διασφαλίσει ότι το επίπεδο απόδοσης πληροί τις απαιτήσεις και τα πρότυπα που αναμένονται από όλους τους διαιτητές αυτού του επιπέδου».

To Top