ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτάψυχος Άρης! Προκρίθηκε στη “ρώσικη ρουλέτα” με ήρωα Κουέστα και φουλ για τελικό!

Με ήρωα τον Χουλιάν Κουέστα που έπιασε δύο πέναλτι, ο Άρης σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι πήρε τη νίκη στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κ.δ.), νικώντας την ΑΕΚ αλλά και τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς.

Με παλικαρίσια ψυχή, ο Άρης βρίσκεται στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα την ΑΕΚ με 4-2 στην “ρώσικη” ρουλέτα των πέναλτι με την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης να ολοκληρώνεται με σκορ 1-1.

 

ΜΕ ΚΟΥΕΣΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΥΚΟΥΡΕ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Χουλιάν Κουέστα έσφιξε τελικά τα δόντια κάθισε κάτω από την εστία του Άρη στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Μόζες Οντουμπάτζιο και Μάρτιν Μοντόγια προτιμήθηκαν στα αμυντικά άκρα ενώ οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς συνέθεσαν το δίδυμο των στόπερ. Ο τραυματισμός του Ζαν Ζουλ σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα του Μπίργκερ Βερστράτε οδήγησε στη λύση του Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος ξεκίνησε βασικός στον άξονα μαζί με τους Νέβεν Τζούρασεκ, Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Στην τριάδα της επίθεσης επιλέχθηκαν οι  Σάπι Σουλεϊμάνοφ (δεξιά), Κίκε Σαβέριο (αριστερά) και ο Λορέν Μορόν στην κορυφή.

ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ- ΟΦΣΑΙΝΤ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να κινείται πιο νωχελικά από την ΑΕΚ, που πίεζε και έφτασε αρκετές φορές στην περιοχή του Κουέστα, με τον τερματοφύλακα των κιτρινόμαυρων να είναι απ τους κορυφαίους του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 11ο λεπτό μάλιστα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Βίντα που έκανε την προβολή μετά την κεφαλιά πάσα του Μήτογλου, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο παίκτης της ΑΕΚ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 26′ ήταν σειρά του Άρη να σκοράρει με τον Μορόν. Όμορφη πάσα του Νταρίντα, βγήκε τετ α τετ ο Μορόν και τελείωσε υποδειγματικά, ωστόσο ο Ισπανός βρισκόταν λίγο πιο μπροστά από την άμυνα της ΑΕΚ και έτσι και με την βοήθεια του VAR το γκολ ακυρώθηκε.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ

Στο 37′ ο Άρης πραγματοποίησε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Γιακούμπ Μπράμπετς μετά από μία σύγκρουση με τον Κουέστα σε προσπάθεια του τελευταίου να απομακρύνει τη μπάλα, χτύπησε στα πλευρά. Ο Τσέχος αντικαταστάθηκε άμεσα, με τον Λίντσει Ρόουζ να περνάει στο παιχνίδι.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Ο ΝΤΑΜΠΑΝΟΒΙΤΣ

Μία φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του 42ου λεπτού, με τον διαιτητή να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο Σιντιμπέ που είχε ήδη κίτρινη κάρτα, πάτησε τον Σαβέριο με τον Εκουαδοριανό παίκτη να πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας. Ο διαιτητής της αναμέτρησης αντί να  δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σιντιμπέ έδωσε πλάγιο υπέρ του Άρη.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γκατσίνοβιτς. Η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Άρη. Το εκτέλεσε ο Μάνταλος, πήρε την κεφαλιά ο Μήτογλου, ο Γιόνσον από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα και με γυριστό ο Γκατσίνοβιτς βρήκε δίχτυα για το 0-1.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΜΟΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Β ΜΕΡΟΥΣ

Λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα στην αναμέτρηση ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Μορόν. Οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν φάουλ με τον Οντουμπάτζιο. Ο Σουλεϊμάνοφ ανέλαβε την εκτέλεσή του, με τον Λορέν Μορόν να σηκώνεται ψηλότερα από όλους και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 1-1.

“ΕΠΝΙΞΑΝ” ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στο 86ο λεπτό, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς μαζί με τους Ζέμπετς και Φωτόπουλο στο VAR έκλεισαν τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη. Ο Πήλιος “γκρέμισε” τον Σουλειμάνοφ μέσα στην περιοχή, με τον Ρώσο να βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ. Μετά και από αυτή τη φάση το 1-1 παρέμεινε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η ημίωρη διαδικασία της παράτασης ολοκληρώθηκε χωρίς να μπει κάποιο τέρμα με τις δύο ομάδες να έχουν καλές στιγμές αλλά χωρίς να ανησυχήσουν οι δύο τερματοφύλακες. Έτσι ξεκίνησε η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Ο Φαμπιάνο ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι.

Ο Κουέστα απέκρουσε το πέναλτι του Βίντα.

Ο Μορόν έκανε το 2-0 τα πέναλτι.

Ο Φαν Φέερτ ευστόχησε στο δικό του πέναλτι για την ΑΕΚ.

Ο Φετφατζίδης έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

Ο Πόνσε νικήθηκε από τον ήρωα Χουλιάν Κουέστα.

Ο Νταρίντα έκανε το 3-1.

Ο Πινέδα μείωσε σε 3-2.

Ο Βερστράτε ευστοχεί και κάνει το 4-2 δίνοντας την νίκη στον Άρη και την πρόκριση στην επόμενη φάση

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38′ λ.τρ. Ρόουζ), Μοντόγια (105′ Φεράρι), Τζούρασεκ (90+1′ Βερστράτε), Ντουκουρέ (52′ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53′ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (62′ Πήλιος), Βίντα, Μήτογλου, Ρότα (74′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (83′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (105′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Πόνσε).

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς

Βοηθοί: Τοντόροβιτς, Γιοβάνοβιτς

4ος: Πολυχρόνης

VAR: Ζέμπετς, Φωτόπουλος

To Top