ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ζημιές μέχρι και 5.000.000 ευρώ από τον αποκλεισμό για τον Άρη με την απώλεια του στόχου των ομίλων!

Εκτός συνέχειας του Europa Conference League έμεινε ο Αρης μόλις από τον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης, κάτι που τριπλό αντίκτυπο, αρχικά σε ψυχολογικό, έπειτα σε οικονομικό και σε ύστερα σε αυτό του ευρωπαϊκού ranking για όλη την Ελλάδα.

Εάν κατάφερνε να φτάσει στον αρχικό στόχο, δηλαδή μέχρι τους ομίλους του θεσμού τότε, μαζί με το market pool που αντιστοιχεί στη χώρα μας, ο Άρης θα έπαιρνε περίπου 5.000.000 ευρώ, ενώ τώρα θα πάρει μόλις 350.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη φάση που συμμετείχε, κάτι που αντιστοιχεί και στην ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα, Άρης και ΑΕΚ «αποχαιρέτησαν» τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2021/22 μόλις με από μια νίκη. Ναι μεν με τις νίκες τους προσέφεραν 500 βαθμούς στην επιμέρους βαθμολογίας της στην UEFA και βρισκόμαστε πλέον κοντά στην 18η Τουρκία (21.600 εκείνη έναντι 21.200 η Ελλάδα), όμως οι γείτονές μας έχουν πέντε ομάδες στις εκτός των συνόρων τους διοργανώσεις.

Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε 700 πίσω από την 17η Τσεχία που έχει 1 ομάδα παραπάνω (3/4) και αυτό σημαίνει πως «κινδυνεύουμε» να χάσουμε και το «προνόμιο» ο πρωταθλητής να ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον 2ο προκριματικό του Champions League, όπως συνέβη φέτος, αλλά να μπαίνει από τον 1ο!

Ακριβώς από κάτω μας είναι η Νορβηγία με 21.125 και παραπάνω εκπρόσωπο (3/4), ενώ είμαστε η μόνη χώρα που στις 24 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της UEFA έχει μείνει με 2 ομάδες. Η Ρουμανία που είναι 25η μετρά 1, ενώ για παράδειγμα το Καζακστάν που είναι 27ο συνεχίζει με 4 (μεταξύ άλλων και την Αστάνα που απέκλεισε τον Αρη).

Τα δεδομένα στη 16η και η 17η θέση

Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Και σε εκείνη από τη 18η μέχρι την 28η

*Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
*Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

To Top