Ζητάει αναβολή ενώπιον του εισαγγελέα για να μείνει ελεύθερος ο Σκόρδας

Αναβολή της εκδίκασης για ένα τριήμερο και να αφεθεί ελεύθερος θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λάμπρος Σκόρδας ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κρατείται από χθες το βράδυ, όταν άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον συνέλαβαν, εκτελώντας ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του για οφειλές της ΠΑΕ Άρης, που αφορούν την περίοδο της θητείας του στον προεδρικό θώκο της εταιρίας, πριν το 2009.

Πρόκειται για ένα ποσό που είναι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης 2.092.964,54 ευρώ. Το πόσο αφορά «παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, που είχαν μπει σε ρύθμιση, η οποία έπαψε να εξυπηρετείται εδώ και 8 μήνες, με αποτέλεσμα να καταστούν ληξιπρόθεσμα και λόγω του μεγέθους του χρέους να ακολουθηθεί η διαδικασία άσκησης ποινικής δίωξης, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για οφειλές προς το Δημόσιο», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «ΑΝ των συντακτών».

Όπως σημείωσε και χθες το PRESSARIS η ποινική δίωξη για τον Λάμπρο Σκόρδα είναι σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν πριν τον Σεπτέμβριο του 2010 (στη συνέχεια άλλαξε ο νόμος και μετετράπη το αδίκημα σε κακούργημα).

Σύμφωνα με τα όσα τόνιζε το στενό του περιβάλλον, εφόσον η σύλληψη είχε γίνει το πρωί (χθες), ο Σκόρδας μέχρι το μεσημέρι θα είχε μείνει ελεύθερος, μια και πρόκειται για καθαρά τυπικό ζήτημα, ειδικά όσο είναι σε εξέλιξη η υπόθεση του άρθρου 99.

 

 

To Top