Η απόφαση “φωνάζει”: “Ζητείται ζεστό και φρέσκο χρήμα για τη βιωσιμότητα”!

H απορριπτική απόφαση για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99, σοκάρισε, πάγωσε όλο τον κόσμο της ομάδας, γεμίζοντας με “μαύρα σύννεφα” τον ουρανό πάνω από το Κλεάνθης Βικελίδης και φυσικά εκτοξεύοντας την αγωνία στα ύψη.

Σε γενικές γραμμές, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση της κίτρινης ΠΑΕ, γιατί δεν πείστηκε για τη βιωσιμότητά της. Αυτό είναι το σημείο κλειδί, όπως επί της ουσίας περιγράφηκε αναλυτικά στην 37 σελίδων απόφαση του.

Πέρα από τα σημεία που μπορούν να καταρριφθούν σε δεύτερο νομικό βαθμό (π.χ. το ποσό της καταβολής στον Σηφάκη) και για αυτά ετοιμάζονται τα σχετικά έγγραφα και οι νομικοί χειρισμοί, όλο το “ζουμί”, αυτό που ουσιαστικά “φωτογράφησε” η απόφαση και καλείται να βρει την λύση ο Άρης, εάν θέλει να επιβιώσει είναι, η ανάγκη να παρουσιαστεί “ζεστό” και “φρέσκο” χρήμα! Όχι τώρα, αλλά “χθες”!

Τα έσοδα της ΠΑΕ υπολείπονται κατά 800.000 ευρώ από τα έξοδα, όπως παρουσιάστηκαν τα νούμερα στον φάκελο του 99 (γεννιούνται πολλά ερωτηματικά εδώ για ποιο λόγο δεν ήταν τουλάχιστον ισοσκελισμένος ο ισολογισμός…).

Για να πειστεί το δικαστήριο ότι ο Άρης είναι βιώσιμος θα πρέπει με απλά λόγια να φανεί «ζεστό χρήμα», ώστε στην έφεση του να έχει χειροπιαστές αποδείξεις ότι πραγματοποιείται εισροή κεφαλαίων και βαδίζει ουσιαστικά στην εξυγίανση και δεν κάνει ό,τι κάνει απλά για να κερδίσει χρόνο!

Αυτό “φωνάζει” η απόφαση, αυτό καλείται να εμφανίσει ο Άρης: χρήματα που θα πείσουν ότι μπορεί να καλύψει τα έξοδα του και να έχει έστω και… “ένα ευρώ” πλεόνασμα. Εδώ, λοιπόν, είναι το μεγάλο στοίχημα όλων στον Άρη, με πρώτη από όλους τη διοίκηση Ηλιάδη. Άλλωστε, υπάρχει η δημόσια δέσμευση του προέδρου της ΠΑΕ ότι θα μπουν χρήματα, είτε μέσω των χορηγιών, είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων.

To Top