Προχωρούν στην έφεση με αίτημα διατήρησης της προστασίας από τους πιστωτές

Μετά την ανώμαλη προσγείωση της απόρριψης υπαγωγής στο άρθρο 99 για την ΠΑΕ Άρης, η κιτρινόμαυρη διοίκηση και οι νομικοί καλούνται να σχεδιάσουν την επόμενη κίνηση και να καθορίσουν το πώς θα αντιδράσουν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ προαναγγέλλεται ο τρόπος αντίδρασης. “Η εταιρία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για την προάσπιση των συμφερόντων της όλα τα ένδικα μέσα ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου κρίνοντας ότι τα ουσιαστικά επιχειρήματά της, σε συνδυασμό με την αδιάκοπη προσπάθεια σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δημιουργούν την ακλόνητη πεποίθηση περί τελεσίδικης ευόδωσης της προσπάθειάς μας”.

Με απλά λόγια; Ο Άρης αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση έφεσης (χρησιμοποίηση όλων των ένδικων μέσων) της απόφασης, ζητώντας παράλληλα με ασφαλιστικά μέτρα την αναστολή εκτέλεσης της και παράλληλα να ισχύσει η προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές, μέχρι να υπάρχει την έκδοση απόφασης από το εφετείο.  

Το πότε θα κατατεθεί η έφεση είναι θέμα των νομικών, τη στιγμή, πάντως, που υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο 15 ημερών μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση και άσχετα με το γεγονός ότι άμεσα ο Άρης δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.

Εφόσον ο Άρης πετύχει τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής προστασίας από τους πιστωτές, θα έχει μπροστά του ένα σημαντικό χρονικό διάστημα 6-7 μηνών μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και της απόφασης, ώστε να αποδείξει με νέα στοιχεία ότι είναι βιώσιμη η εταιρία και μπορεί να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Άρης έχει ένα σημαντικό όρο-«σύμμαχο» στην προσπάθεια αυτή. Το 70% των πιστωτών “έχει υπογράψει τους διακανονισμούς ανεξαρτήτως επικύρωσης από το δικαστήριο για το άρθρο 99”!

Παράλληλα, ο Άρης έχει ρυθμίσει και διακανονίσει όλες τις τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος του, οπότε δεν μπορεί να κινηθεί κανείς για να ζητήσει την αφαίρεση βαθμών, όσο παραμένει συνεπής στην τακτοποίηση των οφειλών.

To Top