Η Ελίνα Τζένκο είναι η κορυφαία νέα αθλήτρια της Ευρώπης για το 2022

Σπουδαία διάκριση για την Ελίνα Τζένγκο, η οποία αναδείχθηκε κορυφαία νέα αθλήτρια της Ευρώπης για το 2022, εξαργυρώνοντας το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών / γυναικών στο Βερολίνο.

Η Ελίνα Τζένγκο “εξαργύρωσε” σήμερα τα σπουδαία επιτεύγματα του 2022 με τον τίτλο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας στην Ευρώπη, στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ταλίν. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ήταν στο Ταλίν και είχε την ευκαιρία να παραλάβει το σπουδαίο βραβείο, που αποτελεί μία επιπλέον επιβράβευση της προσπάθειας που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, είχε επιδόσεις που για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν την έφερναν στην κορυφή του κόσμου και μια σειρά από σπουδαίες εμφανίσεις, δείγμα της αγωνιστικής της ωρίμανσης και σταθερότητας.

Παράλληλα δείχνει πως αποτελεί μια από τις πλέον ανερχόμενες και εξελίξιμες αθλήτριες, και πως είναι ικανή να κυνηγά την κορυφή όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου.

Η αθλήτρια παρέλαβε το βραβείο της, την ώρα που οι φίλοι του στίβου, αλλά και ο προπονητής της, στην αίθουσα την χειροκροτούσαν παρατεταμένα. Το Γκαλά της ΕΑ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, διευθυντής αγώνων Ανδρέας Γκόγκας και ο τεχνικός διευθυντής, Χρήστος Μελέτογλου, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το συνέδριο της ΕΑ.

Η Τζένγκο στο Μόναχο έγινε η νεότερη νικήτρια στο αγώνισμα του ακοντισμού, αφού την ημέρα που αναδείχθηκε νικήτρια δεν είχε συμπληρώσει ακόμη τα 20 της χρόνιας.

 

To Top