Μίλαν – Μόντσα 4-1: Τέταρτη σερί νίκη με μπροστάρη τον Ντίαθ (video)

Με τους Μπραχίμ Ντίαθ (2 γκολ) και Ντιβόκ Οριγκί (1 γκολ – 1 ασίστ) να κρατούν τη μπαγκέτα, η Μίλαν έφτασε σε μία εντυπωσιακή νίκη με 4-1 επί της νεοφώτιστης Μόντσα, που την ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Νάπολι.

Η εξαιρετική φόρμα της Μίλαν καλά κρατεί. Μετά από τις Έμπολι, Γιουβέντους και Βερόνα, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι υπέταξε και την Μόντσα στην 11η αγωνιστική της Serie A, για να πανηγυρίσει το άνετο 4-1 στο “Σαν Σίρο” το απόγευμα του Σαββάτου (22/10) και να πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας την Νάπολι, έστω και με ματς περισσότερο.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το όμορφο βράδυ για τους φίλους των ροσονέρι ήταν ο Μπραχίμ Ντίαθ, με τον Ισπανό να κάνει το 1-0 στο 16′ μετά από υπέροχη σόλο ενέργεια και να γράφει το 2-0 στο 41′ με άπιαστο διαγώνιο σουτ (ασίστ Οριγκί), για να γίνει μάλιστα μόλις ο τρίτος Ισπανός που σκοράρει δις σε έναν αγώνα πρωταθλήματος με τη φανέλα της Μίλαν μετά από τους Σούσο και Μορένο.

 

Στο 65ο λεπτό ο Οριγκί θέλησε να δείξει πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του γκολ, κεραυνοβολώντας τον Ντι Γκρεγκόριο με ένα πανίσχυρο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 3-0, με την ομάδα των Μπερλουσκόνι – Γκαλιάνι να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 70′ μειώνοντας σε 3-1 με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Φίλιπο Ρανόκια (πρώτο του γκολ στην Serie A).

 

Αυτό δεν ήταν ωστόσο το τελευταίο γκολ της βραδιάς, με τους ροσονέρι να έχουν τον τελευταίο λόγο στο 84′ όταν ο Λεάο επωφελήθηκε από λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δεξί σουτ, για να γράψει το τελικό 4-1.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Ντεστ (46′ Καλούλου), Κιάερ (60′ Γκάμπια), Ερναντέζ, Μπενασέρ, Πομπέγκα, Μεσίας, Ντίαθ (53′ Ντε Κετελάρε), Ρέμπιτς (60′ Λεάο), Οριγκί

ΜΟΝΤΣΑ: Ντι Γκρεγκόριο, Αντόφ, Μαρί, Καλντιρόλα (54′ Καρμπόνι), Τσούρια, Μπαρμπέρις (46′ Ρανόκια), Σένσι (66′ Μπόντο), Αουγκούστο, Πεσίνα, Καπράρι (66′ Γκίτκιαερ), Μότα (54′ Πετάνια)

To Top