ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η ΕΠΟ άλλαξε και επίσημα τον ΚΑΠ για να μην ανεβαίνουν ομάδες! Δεν διευκρινίζει εάν θα ισχύσει από φέτος! (photo)

Η ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε δημόσια την αλλαγή του ΚΑΠ και στο επίμαχο σημείο που “καίει” τον Άρη, αναφέρει ότι δεν θα συμπληρώνεται ένα πρωτάθλημα με ομάδες, ακόμη και αν δεν συμπληρώνουν τον προκαθορισμένο αριθμό!

Στο επίσημο σάιτ της ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής: “Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. (Ενότητα «Ε.Π.Ο./Κανονισμοί και Δίκαιο») οι νέοι, τροποποιημένοι με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις στις 10.06.2015 (Νο 44) και 25.06.2015 (Νο 45) Κανονισμοί: Κανονισμός Αγώνων Πρωταθλημάτων (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Ομάδων, Κανονισμός Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, Πειθαρχικός Κώδικας, Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου”.

Διαβάζοντας στη σχετική ενότητα αναφέρονται τα εξής:

“ΚΑΠ Επαγγελματικών ομάδων 2015-16”:

“1. Η συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα του άρθρου 3, και σε όλους τους αγώνες τους είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται από τις προκηρύξεις τους. Στην περίπτωση που δεν τηρείται αυτή η υποχρέωση, επιβάλλονται οι κυρώσεις που, κατά περίπτωση, ορίζονται από τον παρόντα Κανονισμό.

2. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους δεν συμπληρώνεται για κανένα λόγο”.

Πρόκειται για σαφή αλλαγή του κανονισμού που κλείνει τον δρόμο για τη συμπλήρωση των ομάδων, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται εάν αυτό ισχύει από φέτος ή από τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Σίγουρα, οι άνθρωποι του Άρη πρέπει να έρθουν σε επαφή με την ΕΠΟ για να ξεκαθαρίσει το θέμα ώστε να μην υπάρξει ωμή παραβίαση της νομιμότητας, με θύμα για μια ακόμη φορά τον κιτρινόμαυρο σύλλογο. Και φυσικά στις 8 Ιουλίου η Ομοσπονδία να τηρήσει την πλήρη νομιμότητα… Διαφορετικότητα θα χρειαστεί να είναι σε θέσεις μάχης για υπερασπιστεί νομικά το δίκαιο του.

Επίσης είναι φανερό, ότι πρόκειται για έναν δρόμο στρωμένο με αγκάθια, που χρειάζεται εγρήγορση και ανοιχτές κεραίες, όπως επισημάναμε από την αρχή και παρά την επιχείρηση… ύπνωσης του Άρη και του κόσμου του!

To Top