ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αρβανίτης: “Ευχαριστούμε τους παλαίμαχους για τη βοήθειά τους”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης εξήρε την προσπάθεια του Συλλόγου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών του Άρη για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα και ο Άρης έχει από χθες το δικό του Μουσείο Μπάσκετ.

Ο κ. Αρβανίτης τόνισε πως “πριν από τρία χρόνια όταν ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να σώσουμε τον καλαθοσφαιρικό τμήμα πέρα από τα οικονομικά διοικητικά και αγωνιστικά είχαμε στο μυαλό μας και να συνδέσουμε την ιστορία με την ΚΑΕ, γιατί τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί η ιστορία για δικούς της λόγους που τους ξέρουμε όλοι. Είχαμε σκεφτεί την δημιουργία ενός Μουσείου, τόσα πολλά χρόνια ιστορίας, βαριάς φανέλας, τίτλων και μεγάλων αθλητών ήταν κάτι που ήθελε πολύ δουλειά και αγώνα. Όμως σαν διοίκηση αυτό που πάντα πετυχαίνουμε είναι να επιλέγουμε σωστούς συνεργάτες για να τελειώνουν τις δουλειές. Γι’ αυτό αναθέσαμε στον Πέτρο Ράσογλου να αναλάβει την προσπάθεια και σήμερα έχουμε τα εγκαίνια του μπασκετικού μουσείου. Ευχαριστούμε παλαίμαχους για την βοήθεια τους, γιατί γι’ αυτούς έγινε”.

Πέγκος: “Σκοπός του Μουσείου διάδοση και μάθηση της ιστορίας”

Ο Γιάννης Πέγκος προσέφερε τα μέγιστα με το πλούσιο υλικό που έχει από το μπάσκετ του Άρη. Υπογράμμισε πως “όταν αποφασίσαμε τα εγκαίνια την 1η Ιουλίου δεν είχαμε φανταστεί ότι η Ελλάδα θα βίωνε τόσο δύσκολες στιγμές αλλά δεν μας στερεί το δικαίωμα να νιώθουμε ικανοποίηση ότι η προσπάθεια είχε αίσιο τέλος. Δημιουργήσαμε μία ομάδα ανθρώπων που δούλεψε με συνεργασία και ομαδικότητα δείχνοντας όταν υπάρχει αγάπη και μεράκι μπορείς να πετύχεις. Γίνεται το αυτονόητο, ο Άρης αποκτάει το δικό του Μουσείου και σκοπός του είναι η διάδοση και η μάθηση της ιστορίας. Ο Άρης δεν είναι μόνο η Αυτοκρατορία, ήταν και πριν δυνατός και μεγάλος, μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού και της κοινωνίας αγωνίστηκαν σε αυτόν. Σήμερα γίνεται μία αρχή και με την καινούργια χρονιά θα έχουμε να ανακοινώσουμε πολλά για την λειτουργία του μουσείου και για εκδηλώσεις. Ελπίζω η λειτουργία του μουσείου να σηματοδοτήσει και την άνοδο του Άρη προς την κορυφή”.

Γούσιος: “Δεν θα υπήρχε το Μουσείο αν δεν υπήρχαν οι Παλαίμαχοι”

Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων, Στέργιος Γούσιος τόνισε: “Ευχαριστήσω τα μέλη οικογένειας του Άρη για τις χορηγίες. Είχα βρεθεί πριν καιρό με τον Γιάννη Πέγκο στο μουσείο της ΧΑΝΘ μου ψιθύρισε ότι θα κάνουμε κάτι το καταπληκτικό για τον Άρη. Δεν θα υπήρχε αυτό το μουσείο αν δεν υπήρχαν οι παλαίμαχοι”.

Ράσογλου: “Πολύπλευρο εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα έχει το Μουσείο”

Ο Πέτρος Ράσογλου επεσήμανε: “Το Μουσείο δεν είναι μόνο τα εκθέματα, θα έχει πολύπλευρο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, θα μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος από ειδικά προγράμματα κατά την επίσκεψη τους.

Θέλω να πω ότι αυτό το Μουσείο ανήκει στους παλαιμάχους, στους φιλάθλους, σε όλους τους αθλητές που ίδρωσαν την φανέλα του Άρη. Η ιστορία δεν σταματάει, θα συνεχιστεί και ευχόμαστε με την καινούργια έλευση του κ. Λάσκαρη, θα προχωρήσουμε και αγωνιστικά και κοινωνικά όπως αρμόζει στον Άρη”.

To Top