Η Ουκρανία σε κοινή υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030!

Σύμφωνα με τους «Times» Πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδωσε την άδεια στην Ουκρανία να συμμετάσχει στην κοινή υποψηφιότητα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για να φιλοξενήσει το τουρνουά του 2030!

Η Ουκρανία πρόκειται να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Σύμφωνα με την κίνηση, η οποία θεωρείται ότι έχει εγκριθεί από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις εθνικές κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, η κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα θα φιλοξενούσε έναν από τους ομίλους του τουρνουά.

Η νέα συνεργασία πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα από τους αρχηγούς ποδοσφαίρου της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της UEFA την Τετάρτη. Η πρόταση προβάλει την ιδέα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποκαταστήσει την ελπίδα και την ειρήνη στην πολύπαθη Ουκρανία. Αν και θα χρειάζονταν σίγουρα διαβεβαιώσεις ασφαλείας, η προσδοκία είναι ότι, έως το 2030, η εισβολή της Ρωσίας θα έχει τελειώσει και η ανοικοδόμηση της χώρας θα έχει ξεκινήσει πλήρως.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας θεωρείται ως ένας δυνητικά ισχυρός υποψήφιος μεταξύ των 211 ενώσεων μελών της FIFA και ένας τρόπος αντιμετώπισης των κινήσεων της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει κοινή προσπάθεια με την Αίγυπτο και την Ελλάδα για το 2030.

Η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία βέβαια θεωρεί ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να διεξαχθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη το 2030. [Θυμίζουμε ότι το τουρνουά διεξάγεται φέτος στο Κατάρ και το 2026 σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό].

Μια κοινή προσφορά Σαουδικής Αραβίας/Αιγύπτου/Ελλάδας θα σήμαινε ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί ξανά χειμώνα, καθώς θα αντλούσε υποστήριξη από τρεις συνομοσπονδίες -Ασία, Αφρική και Ευρώπη-. Η Σαουδική Αραβία θα αναλάμβανε επίσης το κόστος κατασκευής των υποψηφίων εταίρων της.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ο πρόεδρος της FIFA, δεν έχει στηρίξει επίσημα καμία προσφορά, αλλά έχει προχωρήσει σε συναντήσεις με βασικούς ηγέτες και αξιωματούχους από αυτές τις τρεις χώρες τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εμπλοκή της Ουκρανίας θα μπορούσε να στρέψει τη ζυγαριά προς την Ισπανία/Πορτογαλία, δεδομένης της θετικής δημοσιότητας που θα έφερνε η πρόταση. Η Πορτογαλία και η Ουκρανία δεν έχουν διοργανώσει το τουρνουά στο παρελθόν, αλλά έχουν φιλοξενήσει τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 και το 2012 αντίστοιχα.

Από το 2017, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα για να φέρει αθλητικές εκδηλώσεις στο βασίλειο και πηγές κοντά στην κυβέρνηση εκεί λένε ότι επεξεργάζεται μια προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

To Top