Τσέφεριν: “Χωρίς την Ιταλία, το Euro 2024 θα ήταν μία καταστροφή”

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πήρε θέση για το σκάνδαλο στοιχηματισμού που έχει παγώσει την ποδοσφαιρική Ιταλία το τελευταίο διάστημα ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να δει την σκουάντρα ατζούρα στην τελική φάση του Euro 2024.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται το τελευταίο διάστημα από σκάνδαλο στοιχηματισμού που εμπλέκει και διεθνείς παίκτες, με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να ερωτάται για το επίμαχο αυτό θέμα κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης και να μην διστάζει να πάρει θέση.

“Θα προτιμούσα να μιλήσω για βιβλία”, είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για να πάρει κατόπιν το λόγο και να πει τα εξής: “Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να εκπροσωπούν ένα πρότυπο συμπεριφοράς; Ναι, οφείλουν να είναι.

Κάποιοι είναι, άλλοι δεν είναι δυστυχώς”. Όσον αφορά δε την πιθανότητα που υπάρχει να διεξαχθεί το Euro 2024 και να μην είναι παρούσα η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, ο Τσέφεριν έδωσε μία αφοπλιστική απάντηση:

“Η Ιταλία πρέπει να προκριθεί στο Euro 2024, διαφορετικά θα είναι καταστροφή. Η Ιταλία είναι πάρα πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι η Ιταλία θα πάρει τη νίκη απέναντι στην Ουκρανία”.

 

To Top