Ιδρύθηκε ομάδα με το όνομα του Ευγένιου Γκέραρντ

Στην Κρήτη με έδρα το χωριό Ελιά ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ, ο οποίος στο άμεσο μέλλον θα αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ με την πορεία του στον ΟΦΗ από τον 1985 έως το 2000 έγραψε το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία του κρητικού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Έτσι, ήρθε η ώρα, να ιδρυθεί η ομάδα με την ονομασία του. Έτσι, ανακοινώθηκε ότι η δημιουργήθηκε το σωματείο “Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ” με έδρα την Ελιά του Νομού Ηρακλείου, εκεί που βρισκόταν το σπίτι του θρυλικού Ολλανδού.

Μάλιστα, η ομάδα θα μπορεί να συμμετάσχει στο άμεσο μέλλον στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηρακλείου, ενώ ο σύλλογος θα στελεχωθεί από την ακαδημίας GERARDS – PAPADAKIS SOCCER ACADEMY, την οποία ίδρυσαν τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Ευγένιος Γκέραρντ με τον γιο του, Μανώλη Παπαδάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νέου συλλόγου:

“Το 1985 ήρθε στην Κρήτη ως προπονητής του ΟΦΗ και παρέμεινε μέχρι και το 2000, αποτελώντας τον μακροβιότερο τεχνικό της ιστορίας, που κάθισε στον πάγκο μιας ομάδας στην Α’ Εθνική κατηγορία!!!

Βασικός πρωτεργάτης για να γραφτεί με “χρυσά” γράμματα η ιστορία του συλλόγου και να γίνει σύνθημα στα χείλη του φίλαθλου κόσμου.

Το όνομα του έγινε συνώνυμο με το Ηράκλειο και όλη την Κρήτη που τόσο πολύ αγαπούσε. Δεν σταμάτησε ποτέ να δείχνει με λόγια και με πράξεις την αγάπη του για το νησί μας. Κρητικός δεν ήταν, είχε όμως τη φιλοξενία στο “αίμα” του και ζούσε την κάθε στιγμή, με περίσσια ευγένεια και τιμιότητα.

Ευγένιος Γκέραρντ, ο άνθρωπος που δε θα ξεχαστεί ποτέ από κανένα φίλαθλο, οποιασδήποτε ομάδας. Το όνομά του θα συνεχίσει να ακούγεται και να υπενθυμίζει στους μεγαλύτερους πόσα προσέφερε στον τόπο, αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι ποιος ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για να γίνει ακόμα καλύτερο το ποδόσφαιρο μας.

Με μεγάλη συγκίνηση, δέος, αγάπη και σεβασμό στον Ευγένιο Γκέραρντ, ανακοινώνουμε ότι το όραμα που είχε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, θα συνεχιστεί πλέον μέσα από το σωματείο «Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ» το οποίο εδρεύει στην Ελιά Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου. Η Ελιά ήταν το χωριό που αγάπησε και κατοικούσε τα τελευταία χρόνια και εκεί θα “κατοικεί” για πάντα.

Στο άμεσο μέλλον, η ομάδα «Ευγένιος Γκέραρντ» θα μπορεί να λάβει μέρος, κανονικά στο επίσημο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου, όπου θα συμμετέχουν παιδιά από την υπάρχουσα ακαδημία GERARDS – PAPADAKIS SOCCER ACADEMY, που έχει ως έδρα το Παγκρήτιο στάδιο και την οποία ίδρυσαν τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ίδιος ο Ευγένιος Γκέραρντ με τον Μανώλη Παπαδάκη.

Πλέον, τα παιδιά που ανήκουν στην ακαδημία θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για ακόμα περισσότερα χρόνια και να υπάρχει καλύτερη ροή στη διαδικασία ανάπτυξης.

Με εκτίμηση,

Δ.Σ.

“Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ”

To Top