ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάθε εβδομάδα το κύμα αλληλεγγύης του Μπεναλουάν θα προσφέρει φαγητό σε άστεγους της Θεσσαλονίκης (videos)

Η κίνηση του Γιόχαν Μπεναλουάν να αγκαλιάσει τους άστεγους της Θεσσαλονίκης και να μοιράζει φαγητό δημιούργησε ένα κύμα αλληλεγγύης.

Ο Τυνήσιος αμυντικός του Άρη δεν σταμάτησε μόνο στις δύο φορές που μοίρασε φαγητό, τις προηγούμενες ημέρες, σε αστέγους και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στη Θεσσαλονίκη, αλλά μαζί με άλλους συνανθρώπους θα συνεχίσει το έργο του.

Ο στόπερ των κιτρινόμαυρων μέσω των δημοσιεύσεών του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δημιούργησε ένα κύμα αλληλεγγύης υπέρ των αδύναμων της πόλης. Τουλάχιστον 100 άτομα εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στις δράσεις του Γιόχαν Μπεναλουάν, που θα γίνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε εβδομάδα.

Ο ίδιος, επέλεξε 7 εξ’ αυτών, τους ενημέρωσε για τον τόπο και την ώρα με μηνύματα, και το βράδυ της Τρίτης βγήκαν… εξόρμηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Δίπλα του στάθηκε και το κατάστημα εστίασης «Φαγανή Πεθερά» που προσέφερε μερίδες φαγητού.

Ο στόπερ του Άρη συνομίλησε με τους άστεγους, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατί δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι πολύ σημαντικό. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να έρθουν. Θα το κάνουμε κάθε εβδομάδα, περίπου 7 με 10 άτομα την εβδομάδα».

Όπως ανέφερε, «δεν είναι μόνο για το φαΐ, είναι και για την αγάπη. Οι άνθρωποι που χρειάζονται φαγητό, νερό, χρειάζονται μερικές φορές και λίγη αγάπη. Και να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι».

«Για παράδειγμα η γυναίκα πιο πριν, ήταν μεγάλη σε ηλικία. Νομίζω ότι χρειάζεται να ξέρει ότι έχει κάποιον δίπλα της. Είναι σημαντικό να κάνεις μία συζήτηση μαζί τους για να καταλάβεις τις ανάγκες τους, για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ και πώς μπορείς να βοηθήσεις», σημείωσε.

Ο Τυνήσιος πήγαινε στους αστέγους μαζί με την ομάδα του έδινε εκτός από φαγητό και νερό, απαραίτητα είδη για τη διαβίωσή τους αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις βιβλία, έως και χρήματα.

Ο Γιόχαν Μπεναλουάν ρώτησε τον καθένα ξεχωριστά τι πράγματα χρειάζεται, καθώς όπως είπε θα βρίσκεται και την επόμενη εβδομάδα εκεί για να προσφέρει πράγματα.

Διάφορα από τα άτομα που συνόδευσαν τον ποδοσφαιριστή μιλώντας στη Voria.gr εξέφρασαν τη χαρά τους για την προσφορά αλλά και για την κίνηση που, σίγουρα, θα παροτρύνει και άλλους να το πράξουν.

Η διαδρομή αλληλεγγύης ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, κατευθύνθηκε στην παραλία και από εκεί μέχρι και το Άγαλμα Βενιζέλου.

To Top