Ο Λεβαντόφσκι έδωσε το Σούπερ Καπ Γερμανίας στην Μπάγερν Μονάχου (videos)

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βάζει δύο γκολ και να δείχνει κεφάτος, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε με 3-1 τη Ντόρτμουντ και κατέκτησε το γερμανικό Σούπερ Καπ.

Το σκορ για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν άνοιξε στο 41′ ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γκνάμπρι, να κάνει το 0-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η Μπάγερν άρχισε το β’ μέρος με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Δηλαδή με γκολ. Ο Ντέιβις σέντραρε από τα αριστερά, ο Λεβαντόφσκι έπιασε ένα τακουνάκι, με τον Κόμπελ όμως να αποκρούει, αλλά τη μπάλα να στρώνεται στον Μίλερ, που σε κενή εστία είχε εύκολο έργο για το 0-2.

Στο 53′ ο βοηθός ακύρωσε το δεύτερο γκολ της Ντόρμουντ (το πρώτο στο 35′), για να έρθει ο Μάρκο Ρόις στο 64′ με ένα τρομερό τέρμα να μειώσει σε 1-2 έπειτα από το στρώσιμο που του έκανε ο Μπέλινγκχαμ.

Οι Βεστφαλοί αναθάρρησαν και άρχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης. Όμως στο 74′ ο Ακάντζι έκανε ένα παιδαριώδες λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Λεβαντόφσκι να βρεθεί σε θέση βολής και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ να γράψει το τελικό 1-3 και να δώσει τον τίτλο στην Μπάγερν.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Πάσλακ (84′ Βολφ), Ακάντζι, Βίτσελ, Σουλτς, Μπέλιγχαμ (84′ Ρεϊνιέρ), Νταούντ, Ρέινα (78′ Πάσαλιτς), Ρόις, Μουκοκό (58′ Μάλεν), Χάαλαντ.

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Στάνισιτς (87′ Σαρ), Ουπαμεκανό, Σίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ (73′ Τολισό), Γκνάμπρι (73′ Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι (87′ Τσούπο-Μοτίνγκ).

To Top