Κίνδυνος αποκλεισμού της Σίτι από το Τσάμπιονς λιγκ

Κορυφαίος παράγοντας της UEFA επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του Γκουαρντιόλα κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Champions League για την κατάφωρη παραβίαση του Financial Fair Play.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι “Times” φέρνουν στο φως της δημοσιότητας ένα ρεπορτάζ εξαιρετικά σκοτεινό για το ευρωπαϊκό μέλλον της πλούσιας ομάδας που προπονεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Συγκεκριμένα, το έγκυρο Μέσο υποστηρίζει ότι ο κορυφαίος οικονομικός ελεγκτής της UEFA επιβεβαίωσε στο βελγικό περιοδικό “Sport and Strategy” ότι οι “Πολίτες” κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το Champions League εξαιτίας παραβιάσεων των κανονισμών που αφορούν χρήματα από χορηγίες.

Ο Ιβς Λατέρμ,  επικεφαλής του ανεξάρτητου σώματος οικονομικού ελέγχου της UEFA δήλωσε πως “…εάν είναι αλήθεια ό,τι έχει γραφεί, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην βαρύτερη τιμωρία: Αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA.”

Η Σίτι ελέγχεται για 59,5 εκατ. λίρες που παρουσιάστηκαν ως έσοδα από χορηγίες που υποτίθεται ότι θα ερχόντουσαν από την αεροπορική εταιρία “Etihad”, αλλά φέρεται να μπήκαν στα ταμεία από την ιδιοκτήτρια εταιρία του βαθύπλουτο κλαμπ με την ονομασία: Abu Dhabi United Group.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της Σίτι ως εταιρία με τιμωρίες προσωπικές κινδυνεύουν και οι παράγοντες της, όσοι δηλαδή είχαν εμπλακεί στα… κάτω από το τραπέζι deal που φέρεται να έκανε η ομάδα για να γλιτώσει από τις κυρώσεις παραβίασης του FFP.

Η Σίτι μέχρι σήμερα δεν έχει σχολιάσει ούτε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των Football Leaks, ούτε τα ρεπορτάζ για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό της ομάδας από το Champions League.

To Top