Κολοβέτσιος: “Μεγάλη ομάδα ο Άρης, θα παίξει με πάθος και θα μας πιέσει”

Σκληρό μάθημα πήρε ο Παναθηναϊκός από τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, που έκανε λόγο για χαλαρότητα. Τι είπε για τα περί πίεσης, αλλά και τον Άρη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

Ποιες είναι οι σκέψεις σου μετά τα δύο πρώτα ματς;

«Ένα σκληρό μάθημα για μας , μας προσγείωσαν τα δύο αυτά παιχνίδια και ιδιαίτερα το δεύτερο ματς ήταν πολύ σκληρό για μας. Ήταν καλή η διακοπή ωστόσο για να συντονιστούμε να δούμε τα λάθη μας και να δούμε τί δεν πήγε καλά. Πλέον δεν είναι φιλικά τα παιχνίδια έχουμε μπει στο πρωτάθλημα όπου είναι σκληρά τα παιχνίδια. Στο παιχνίδι με τον Άρη πιστεύω θα δείξουμε αντίδραση και προσωπικότητα. Ας μην ξεχνάμε, είμαστε στον Παναθηναϊκό».

Από την ανάλυση που κάνατε, τί δεν πήγε καλά με τον ΟΦΗ;

«Στο δεύτερο παιχνίδι με τον ΟΦΗ κάναμε πολλά ατομικά λάθη αλλά ήταν κακή και η συνολική εικόνα της ομάδας που δεν έδειξε την ένταση που είχαμε στα φιλικά. Το καταλάβαμε αυτό, δουλέψαμε και πιστεύω θα το δείξουμε στο γήπεδο. Πέρα από το ότι κάναμε και την ανάλυση των παιχνιδιών νομίζω υπήρχε και μια χαλαρότητα προερχόμενη από τα φιλικά που παίξαμε με πολύ καλές ομάδες και είχαμε καλό πρόσωπο. Ίσως υπήρχε στο μυαλό η σκέψη ότι θα παίξομε με μικρομεσαίες ομάδες και θα τις κερδίσουμε με το έτσι θέλω. Το πληρώσαμε το μάθημα, νομίζω μάθαμε και θα συνεχίσουμε».

Ίσως ήταν και θέμα υπεροψίας και ιδιαίτερα από τα νέα παιδιά;

«Νομίζω ότι δεν είναι θέμα υπεροψίας, η κατάλληλη λέξη είναι η χαλαρότητα του μυαλού που επιφέρει έλλειψη συγκέντρωσης η οποία είναι πολύ σημαντική για να κερδίσεις στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν μόνο θέμα των νέων αλλά όλων μας, και πήραμε ένα πολύ σκληρό μάθημα ότι χωρίς όλα αυτά τα στοιχεία δε μπορείς να κάνεις τίποτα».

Υπάρχει πίεση μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα;

«Δεν νομίζω ότι αισθανόμαστε πίεση, ίσα-ίσα το βλέπουμε σαν μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι δεν είμαστε η ομάδα που ήμασταν τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία σε μια πολύ δυνατή έδρα και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και να πάρουμε αποτέλεσμα. Είναι πολύ καλή ευκαιρία γιατί κι ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και με νίκη εκεί γυρίζουν πολύ εύκολα τα πράγματα. Να το δείξουμε στον κόσμο και να πάρουμε μια μεγάλη νίκη.

Είδαμε ότι Άρης ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι, ήρθαν πολύ καλοί παίκτες. Θα παίξει με πάθος και θα μας πιέσει. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ψυχικά και πνευματικά έτοιμοι για να ανατρέψουμε σε αυτή την πίεση να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να χτυπήσουμε τον Άρη. Να βρούμε χώρους, να έχουμε τη μπάλα και να κερδίσουμε.

Κάθε προσθήκη νέου παίκτη, με τον Παναθηναϊκό να έχει ανάγκη από μεγάλο ρόστερ, θα έχουμε έναν υγιή ανταγωνισμό. Ο προπονητής μας περνάει το μήνυμα να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε όλες τις θέσεις και όχι μόνο στην άμυνα, ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι ενισχυθήκαμε πολύ το καλοκαίρι. Πέρσι δεν είχαμε βάθος στον πάγκο και αυτό έδενε τα χέρια του προπονητή. Φέτος ήρθαν πολλοί και καλοί παίκτες και πρέπει να βρούμε χημεία και να τους εντάξουμε με τον καλύτερο τρόπο στο γκρουπ».

To Top