ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουέστα: Αίσιο τέλος, μετά από σχεδόν… 17 μήνες!

Ήταν Φεβρουάριος του 2019, όταν ο Άρης είχε ανοίξει τον φάκελο “ανανέωση συμβολαίου” του Χουλιάν Κουέστα.

Έπειτα από… 17 σχεδόν μήνες, όπου μεσολάβησαν πολλές επαφές, έντονες διαπραγματεύσεις και στιγμές όπου οι δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά στο να χωρίσουν οριστικά τους δρόμους τους, ήρθε το “happy end”.

Οι πρώτες επαφές με τον Χουλιάν Κουέστα για ανανέωση του συμβολαίου του έγιναν προς τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2019 και μάλιστα υπήρχε προφορική συμφωνία για δύο χρόνια. Άπαντες ήταν ικανοποιημένοι με τις εμφανίσεις του μέχρι τότε και ήθελαν από νωρίς να τον “δέσουν” με νέο συμβόλαιο. Εν τέλει, συμβόλαιο δεν υπογράφηκε ποτέ εκείνη την περίοδο…

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρώην τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Ντίνου Διαμαντόπουλου, τον Μάιο του 2019, με τον Ισπανό δεν έπεσαν υπογραφές.

Μάλιστα, υπήρξε και μία περίοδος που αμφισβητήθηκε έντονα, όταν ο Άρης αποκλείστηκε από την Μόλντε. Τότε, αποφασίστηκε να “παγώσει” κάθε συζήτηση μαζί του για το νέο συμβόλαιο, με τις πρώτες “σκιές” για το μέλλον του στην ομάδα να κάνουν την εμφάνισή τους. Ακολούθησε και ο τραυματισμός του, με τον Ίβηρα γκολκίπερ να περνάει μία δύσκολη περίοδο, καθώς έμεινε εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες.

Στις αρχές του 2020, ο Χουλιάν Κουέστα μαζί τους Ματίγια-Βέλεθ, δύο μέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ όπου είχαν συνάντηση με τους Καρυπίδη-Χαριστέα και μίλησαν για τις ανανεώσεις.

Ο Κουέστα ήταν πιο κοντά από τους τρεις στο να πει το “ναι”, όμως, υπήρχε πάντα μία διαφορά στο οικονομικό, η οποία δεν επέτρεπε στις δύο πλευρές να δώσουν οριστικά τα χέρια. Εν συνεχεία, πανδημία, καραντίνα και πάλι αμφιβολία για το αν θα δεχθεί πρόταση ανανέωσης από τον Άρη.

Δέχθηκε να μείνει τον Ιούλιο για να βοηθήσει την ομάδα, κάτι που μέτρησε σημαντικά και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στα πλέι οφ, στον Άρη πήραν οριστικά την απόφαση να του κάνουν μία πρόταση πολύ κοντά στα “θέλω” του για να τον κρατήσουν στην Θεσσαλονίκη, όπως κι έγινε.

 

To Top