Κούγιας: «Υποβιβασμός για Ξάνθη, αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ»

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89,8, o ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι με εξώδικο προς στον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσσάνδρου χαρακτηρίζει παράνομη την συμμετοχή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Την δική του διάσταση για την πολύκροτη υπόθεση για την σχέση ΠΑΟΚ και Ξάνθης έδωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89,8 o ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, αποκάλυψε ότι με εξώδικο του στην Super League χαρακτηρίζει παράνομη την συμμετοχή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, ενώ σχολίασε πως με τον νέο δρόμο προβλέπει αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Χαρακτήρισε «καμένη» την επιλογή του Ντέμη Νικολαΐδη για πιθανή εμπλοκή του με την ΕΠΟ, ενώ θεώρησε αποτυχημένη και χωρίς νόημα την πρόσφαητη συνάντηση των εκπρσώπων του Big 4.

Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας μίλησε:

Για το εξώδικο του προς την Σούπερ Λιγκ: «Έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Λυσσάνδρου, αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος γιατί η ανάκληση πιστοποιητικού είναι μια κύρωση που μόνο η ΕΕΑ μπορεί να την επιβάλλει και δεν τα γνώριζε αυτά στην αρχή της περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι η Ξάνθη συμμετέχει κακώς στο πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες που έχασαν βαθμούς, πρέπει να τους πάρουν. Mιλάμε για ένα… τραβεστί πρωτάθλημα. Πρώτα ενημέρωσα προφορικά τον κ. Λυσσάνδρου και μετά έστειλα το εξώδικο και πιστεύω πως θα δικαιωθώ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να σωθεί γιατί είναι νόμος και προβλέπονται κυρώσεις και από την στιγμή που έχουμε νέο νόμο, ο ευνοϊκότερος δρόμος είναι η αφαίρεση βαθμών για τον ΠΑΟΚ».

Για τα επόμενα βήματα: «Πρέπει πρώτα να βγάλει απόφαση το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο και στην συνέχεια τα διάδικα μέλη έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων».

Για την καταγγελία της πολϋιδιοκτησίας: «Τα δεδομένα που έχει η ΕΕΑ, λόγω της απόκρυψης της πολυϊδιοκτησίας δεν έγιναν γνωστά και έγιναν τώρα λόγω της καταγγελίας του Ολυμπιακού. Αυτό έχει συμβεί και σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Εφόσον υπάρχουν νόμοι, πρέπει να τηρηθούν και να μην συμβουλεύουν οι νομικοί τους ιδιοκτήτες να προχωρούν σε παράνομες πράξεις».

Για το τι προτίθεται να κάνει η ΟΥΕΦΑ: «Δεν γνωρίζω αν θα το σκεφτεί η ΟΥΕΦΑ, δεν μπορεί να δεχτεί ότι μόνο στην Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη εξαφανίστηκαν ομάδες και εδώ θα έχουμε απλή αφαίρεση βαθμών, ώστε οι ομάδες να συνεχίζουν να συμμετέχουν και να προχωρούν σε αλλοίωση πρωταθλήματος. Αν δεν αποδεχτεί η ΟΥΕΦΑ την τροπολογία τότε κινδυνεύουμε με Grexit. Η νομοθεσία λέει υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία ή εξαφάνιση από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

Για τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής του Ντέμη Νικολαΐδη με την ΕΠΟ: «Ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε μια στενή σχέση με την Αλεξία Μπακογιάννη και αν θυμάμαι την είχε βάλει στο Δ.Σ. της ΑΕΚ όταν την πήρε τζάμπα και διαχειρίστηκε όλα αυτά τα εκατομμύρια των εφοπλιστών, άφησε πίσω του χρέος 97 εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιος πάει να κολλήσει κάπου και να επιβιώσει. Πιστεύω ότι κάηκε αυτό και έχω το θάρρος να λέω τα πράγματα με το όνομα τους».

Για την συνάντηση των BIG 4: «Ήταν μια εντελώς, για λόγους εντυπώσεων συνάντηση. Κανένας από αυτούς που πήγε εκεί δεν είχε ειλικρινείς προθέσεις και ο καθένας ήθελε την πάρτη του. Είναι τέτοιες οι προσωπικότητες αυτών των επιχειρηματιών που δεν θέλουν να συνεργαστούν μεταξύ τους».

Για το αν θα έχει αποτέλεσμα η κυβερνητική παρέμβαση: «Αυτό θα γίνει και θα φανεί εκ του αποτελέσματος γιατί τα πετυχημένα εγχειρήματα δεν τα κάνεις όταν πατάς ένα κουμπί αλλά τα κάνουν τα πρόσωπα. Αν τα πρόσωπα ήταν αυτά που είχαμε μέχρι τώρα και τα οποία έπαιρναν μεγάλους μισθούς για να περνούν καλά στην Ελλάδα, τότε δεν θα γίνει τίποτα».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι διαφορετικό να κάνεις επιτροπεία και να έρθει ξένη διοίκηση. Θα αλλάξουν τελείως όλα τα πράγματα. Υπάρχουν στελέχη και στελέχη, όπως στην Ελλάδα δεν είναι ίδια τα πρόσωπα. Και πάντοτε στις διοικήσεις της ΕΠΟ υπήρχαν αξιόλογα πρόσωπα. Όπως και τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν εξαιρέσεις σε πρόσωπα όπως εγώ και ο κύριος Μπούσης. Αυτό είναι το μοντέλο των πραγματικών ιδιοκτήτων, όπως του κυρίου Κωστούλα για τον οποίο ακούγονται διάφορα πράγματα. Αρκεί να έχεις μια ομάδα με κόσμο και όχι μια ομάδα – σφραγίδα. Ο κόσμος κάνει την ποδοσφαιρική γιορτή και την διάσταση της ομάδας».

Για το αν θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος: «Δεν βλέπω να διακόπτεται το πρωτάθλημα όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξαφανίσει μεγάλες ομάδες. Και όταν κάνεις ένα λάθος είναι καλό να το αναγνωρίζεις παρά να κάνεις το λάθος πάνω στο άλλο λάθος. Αυτό αφορά εκείνους που έφεραν σε δύσκολη θέση την ΕΕΑ, δεν φταίει εκείνη που προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου».

To Top