Κύργιας: “Όλα τα ματς παλεύονται, πρόκληση για μας ο Ολυμπιακός”

Ο Μιχάλης Κύργιας, ετοιμάζεται για την πρόκληση του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο αμυντικός του Αρη, θεωρεί πως όλα τα ματς παλεύονται, υπόσχεται να καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια και ελπίζει στο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο novasports.gr:

-Μιχάλη, πως αντιμετωπίζεις την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ο οποίος βρίσκεται μακριά σας κατά 30 βαθμούς;
« Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τον Ολυμπιακό, όλοι ξέρουμε τι ομάδα είναι και τι παίκτες έχει. Είναι μάλιστα πρόσφατη και η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διαφορά στη βαθμολογία είναι αρκετά μεγάλη, αλλά θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

-Παλεύεται το ματς;
«Εντάξει, παλεύεται! Όλα τα ματς παλεύονται! Ποδόσφαιρο είναι και υποχρέωσή μας είναι να παλέψουμε για το καλύτερο».

-Οπλο δικό σας αποτελεί η καλή εμφάνιση και η παρ΄ ολίγον νίκη στο Ηράκλειο;
«Σίγουρα στη Κρήτη κάναμε μια αρκετά καλή εμφάνιση, όμως δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω πως αν είχαμε πάρει τη νίκη, θα ήταν ακόμα καλύτερη η ψυχολογία μας. Μας άφησε πικρία το αποτέλεσμα, όμως το αφήνουμε πίσω, διότι το ματς αυτό είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία για όλους μας».

-Μέχρι να βγει το 2013, υπάρχουν στο πρόγραμμα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Με τι συγκομιδή θα είσαι ευχαριστημένος;
« Δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για βαθμούς. Και οι τρεις ομάδες, ήταν πέρυσι στην πεντάδα. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και προσπαθούμε για όσο το δυνατόν καλύτερες εμφανίσεις και αποτελέσματα».

-Τι σας λέει ο Μιλίνκοβιτς για το παιχνίδι που έρχεται;
« Το πρώτο πράγμα που μας έδωσε να καταλάβουμε είναι ότι τέτοια ματς αποτελούν πρόκληση. Από εκεί και πέρα έγκειται στο προσωπικό επίπεδο του καθενός να καταβάλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να βοηθήσει την ομάδα».

-Για την κριτική που ασκείται σε εσάς τους αμυντικούς για όσα έγιναν στο Ηράκλειο, θέλεις να απαντήσεις;
« Ξέρετε πολύ καλά πως όταν μια ομάδα δέχεται τα γκολ, οι πρώτοι που έχουν την ευθύνη είναι οι αμυντικοί. Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο. Τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο, όλη η ομάδα προσπαθεί να συμμετάσχει στην άμυνα, όμως όλοι πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια. Για να μη δεχόμαστε τέτοια γκολ, τα οποία δεν θέλω να πω ότι είναι γελοία. Ισως να είναι απροσεξίες της στιγμής. Είναι γκολ τα οποία θα μπορούσαμε να μην τα είχαμε δεχτεί, στερώντας μας βαθμούς».

-Γίνεται, πάντως, κουβέντα περί γελοίων γκολ..
« Ναι, έχει γίνει κουβέντα και δεν είναι προς τιμήν μας αυτό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρειες κάθε φάσης για να αποφεύγουμε τέτοια γκολ που μας στερούν πολύτιμους βαθμούς. Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε τέτοια γκολ. Δηλαδή, κρίμα για την προσπάθεια που γίνεται, για τους στόχους της ομάδας. Και εμένα προσωπικά, αλλά και στα άλλα παιδιά μας δημιουργούν τεράστιο εκνευρισμό. Το συζητάμε συνέχεια και ελπίζω να το διορθώσουμε».

To Top