“Μόνη λύση για την ΚΑΕ το άρθρο 99”

Ο νομικός του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος μίλησε για αρκετά ζητήματα, που αφορούν τον Άρη. Αναφέρθηκε στην ακροαματική διαδικασία για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99, τονίζοντας πως έγινε το καλύτερο δύνατο από τους ανθρώπους της ομάδας και το νομικό επιτελείο.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την αίτηση υπαγωγής της ΚΑΕ: “Υπήρξε απόλυτη συμπαράσταση από την ΚΑΕ, το νομικό επιτελείο λειτούργησε άριστα και θεωρώ πως παρουσιάσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, με το μικρότερο κόστος. Η υπαγωγή στο άρθρο 99 είναι ο μοναδικό τρόπος για να εξυγιανθεί η ΚΑΕ Άρης. Υπάρχουν, επίσης, καλαθοσφαιριστές που έχουν να παίρνουν χρήματα και συμφώνησαν στον διακανονισμό σε ποσοστό 68%. Έγιναν και συμφωνίες εκ των υστέρων και πλέον είμαστε κοντά στο 90%. Το δικαστήριο θα κρίνει τα στοιχεία που έχουμε προσκομίσει. Θεωρώ πως ήμασταν σαφείς και ξεκάθαροι. Η απόφαση θα βγει σ’ έναν με δύο μήνες”.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: “Η ΑΜΚ δεν είναι στο πλάνο της υπαγωγής στο άρθρο 99 και δεν επηρεάζει την απόφαση του δικαστηρίου. Θα μπορούσε να συνδυαστεί με κάποιον χρηματοδότη, ο οποίος πιθανόν να ήθελε το πλειοψηφικό πακέτο και θα το πετύχαινε αυτό με μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να μηδενίσει τον χρόνο της εξυγίανσης. Δεν συνδυάστηκε ποτέ στο  πλάνο βιωσιμότητας με την ΑΜΚ”.

Για τα νομικά θέματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος για λογαριασμό του Άρη: “Ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια. Από το 1990 συμμετέχω στις γενικές συνελεύσεις  του Άρη. Είμαι νομικός εκπρόσωπος του Α.Σ. Άρης από το 1996. Πολλές φορές αισθάνεσαι ότι αν δεν καταφέρεις αυτό που χρειάζεται ο Άρης, δεν υπάρχει αύριο! Ξεπερνάς τα εμπόδια, επικρατεί για λίγο ηρεμία μια και μετά βρισκόμαστε στη ίδια κατάσταση. Όπως τώρα, αν η ΚΑΕ δεν μπει στο άρθρο 99  τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα”

Για τα προβλήματα… διαρκείας που αντιμετωπίζει ο Άρης: “Για κάποιους λόγους υπάρχουν πάντα και φυσικά μαζί υπάρχουν και οι αιτίες για να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μια δικαιολογία είναι πως ο Άρης είναι ένας τόσο μεγάλος σύλλογος και ότι λίγοι σαν αυτόν  υπάρχουν πανευρωπαϊκά. Οι σύλλογοι που έχουν τόσες επιτυχίες σ’ όλα τα τμήματα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Τη Ντόρτμουντ και τη Παρι Σεν Ζερμέν τις ξέρουμε από το ποδόσφαιρο και μόνο. Ο Άρης συγκαταλέγεται στις λίγες δεκάδες ομάδων που έχουν επιτυχίες σε όλα τα τμήματα. Γι’ αυτό και θέλουν πολλοί να ασχοληθούν με τον Άρη. Βέβαια, τελευταία πολύ αποφεύγουν να το κάνουν, καθώς υπάρχει και η νομοθεσία με τις ατομικές διώξεις. Ο Άρης είναι κοινωνικό φαινόμενο”.

Για το θέμα του επενδυτή στην ΠΑΕ Άρης: “Είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός ως Αρειανός. Υπάρχει τεράστια πίεση. Το ποδόσφαιρο δεν παύει να είναι το πρώτο τη τάξει άθλημα, παρά την μεγάλη και πλούσια σε διακρίσεις ιστορία του μπάσκετ. Αν υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, υπάρχει σ’ όλα τα αθλήματα. Εκτιμώ πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό η κατάσταση. Ο Άρης δεν μπορεί να περιμένει περισσότερο”.

Για το πόρισμα της ΝEXIA: “Δεν γνωρίζω τo περιεχόμενο του, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Πρέπει να γνωστοποιηθεί για να μάθουμε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Η διαφάνεια είναι απαραίτητη. Όμως, δεν γνωρίζω το περιεχόμενο και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω”.

To Top