ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λεουτσάκος: “Δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο, καθαρή Football League χωρίς σκιές”

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, τοποθετήθηκε λίγο μετά την κλήρωση και αφού ζήτησε τη στήριξη όλων για καθαρό πρωτάθλημα και χωρίς σκιές, υποστήριξε ότι η δεύτερη κατηγορία δεν είναι το μαύρο πρόβατο, αλλά η ραχοκοκκαλιά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αρχικά είπε: «Εφέτος γίνεται μια νέα νέα αρχή. Ξεκινήσαμε πέρυσι με πολλά προβλήματα, τα οποία σιγά, σιγά λύνονται. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ σε αυτό το κομμάτι. Να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό που μας στηρίζει, εσάς τους δημοσιογράφους που προβάλλετε το προϊόν και είμαστε σε καλό δρόμο και με τη Super League. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα που έρχεται θα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο καλό και ευελπιστούμε να είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Η κλήρωση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επιθυμία μου είναι έτσι να γίνει και στο πρωτάθλημα. Να ανέβει ο καλύτερος».

– Για το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα θα παίξουν ομάδες που αγωνίστηκαν κατά το παρελθόν στη Super League…
«Υπάρχουν ιστορικές ομάδες με κόσμο. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής πιάνει όλο το φάσμα του ελληνικού πρωταθλήματος, πολλές περιοχές. Θεωρώ ότι ανυπομονεί ο κόσμος να το δει και στην τηλεόραση. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια με την ΕΡΤ για να το δείχνει κάθε Σάββατο και Δευτέρα. Ευελπιστώ να τερματίσουν όλες οι ομάδες, να έχουν όλοι υγεία.

Η Β’ Εθνική είναι η ραχοκοκκαλιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο. Κάνουμε μεγάλο αγώνα για αυτό. Ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς τη Β’ Εθνική δεν μπορεί να υπάρχει. Προσπαθούμε από πέρυσι να κάνουμε βιώσιμο πρωτάθλημα. Η πόρτα του προβλήματος έρχεται από… πάνω (σ. από τη Super League). Θέλουμε και την κριτική. Μας κάνει καλό. Θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».

Με τόσες ιστορικές ομάδες, θεωρείτε ότι είναι η στιγμή για μια ιστορική αλλαγή σε αυτό το πρωτάθλημα;
«Ο στόχος μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Να γίνει καθαρό πρωτάθλημα, χωρίς σκιές. Δίνω αυτή τη μάχη από πέρυσι και θέλω τη στήριξη των προέδρων. Σας χρειαζόμαστε όλους».

To Top