ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Γιαννάκης: “Ο κόσμος μας έδωσε ενέργεια, ο Άρης σε καλό δρόμο”

Την πρώτη εικόνα του Άρη σε επίσημο ματς με το 70-63 επί του ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου σχολίασε ο Δημήτρης Γιαννάκης (γιος και συνεργάτης του head coach των «κίτρινων», Παναγιώτη Γιαννάκη). 

«Είναι κάτι σημαντικό το αποτέλεσμα, είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Είναι μια μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ που αρκετοί τον θεωρούσαν φαβορί. Θέλαμε τη νίκη και μας βοήθησε πολύ ο κόσμος, έδωσε ενέργεια. Ο κόσμος έχει μια διαφορετική αύρα εδώ, στο γήπεδο μας. Κοιτάμε τη συνέχεια και θέλουμε ένα-ένα τα παιχνίδια για να γινόμαστε καλύτεροι», επεσήμανε ο Δημήτρης Γιαννάκης.

Αναλυτικά μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για: 

-τη νίκη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι σημαντικό το αποτέλεσμα, είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Είναι μια μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ που αρκετοί τον θεωρούσαν φαβορί. Θέλαμε τη νίκη και μας βοήθησε πολύ ο κόσμος, έδωσε ενέργεια. Ο κόσμος έχει μια διαφορετική αύρα εδώ, στο γήπεδο μας. Κοιτάμε τη συνέχεια και θέλουμε ένα-ένα τα παιχνίδια για να γινόμαστε καλύτεροι».

-τη γρήγορη προσαρμογή των νέων παικτών: «Ο κόουτς έχει μια προσέγγιση στο παιχνίδι, παίζει και δημιουργεί κατάσταση με έναν παίκτη για να αγωνιστεί με όλους τους παίκτες είτε είναι επιπέδου Ευρωλίγκας είτε όχι. Θα βρει τρόπο να τον βάλει τον αθλητή στο παιχνίδι είτε είναι νέος είτε όχι. Βάλαμε τους παίκτες σε δυσκολίες στα ματς που προηγήθηκαν. Δεν είχαμε σκοπό να βάλουμε τόσο την τακτική στο παιχνίδι και να πάρουμε τις νίκες. Δημιουργούμε έναν τρόπο παιχνιδιού ώστε κάποιος παίκτης να έρθει μετά και να προσαρμοστεί πιο γρήγορα, παίζουμε σκεπτόμενα με καθοδήγηση στην επίθεση. Βεβαίως, αναλόγως με τον ποιον παίζουμε προσαρμόζουμε και τα πλάνα μας».

-το πού στοχεύει ο Άρης από εδώ και πέρα και τι θέλει να βελτιώσει: «Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Θέλουμε καθοδήγηση και στη συνεργασία. Γνωριζόμαστε ακόμα. Προσπαθούμε να διαχειριζόμαστε σωστά τους παίκτες. Θα είναι και διαφορετικά τα ματς από εδώ και πέρα, με διαφορετικούς αντιπάλους. Θέλουμε να γίνουμε πιο σταθεροί στο παιχνίδι μας. Ήμασταν αρκετά σταθεροί χθες, πιο πολύ από τον αντίπαλο. Μπορεί να σε κατακλίσει και το άγχος και μπορεί να οδηγηθείς σε λάθη και όλα αυτά θέλουμε να τα βελτιώσουμε. Θέλουμε βελτίωση και στην άμυνα. Στην επίθεση θα γίνει αυτό όσο θα γνωριζόμαστε. Σε όλους τους τομείς θα βελτιωνόμαστε όσο θα περνάει ο καιρός».

-τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Άρης και το αν φρενάρουν την ομάδα: «Προς το παρόν, εδώ όσοι δουλεύουν κάνουν προσπάθεια, αν και δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες. Δεν είναι δικός μου τομέας. Η ομάδα προς το παρόν λειτουργεί καλά. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Σίγουρα το οικονομικό θα παίξει ρόλο και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει υγεία και το αξίζουν η ομάδα και ο κόσμος της. Προχωράμε με αισιοδοξία».

-το ματς με την Κόροιβο: «Ναι, είναι επικίνδυνο ματς, παίζει σκληρά ο αντίπαλος. Όλες οι ομάδες παίζουν καλά και σκληρά στην έδρα τους στο ξεκίνημα και παίζουνε για τους εαυτούς τους. Πάμε με το κεφάλι χαμηλά και θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει στο ματς, αλλά ο Άρης θα παλεύει κάθε παιχνίδι και κάθε μπάλα. Αυτό μπορώ να υποσχεθώ».

To Top