ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μίσσας: «Σημαντικό το ποσοστό στα τρίποντα, αυτά πρέπει να κάνουμε με Γαλλία»

Ο Κώστας Μίσσας εξήγησε ποια στοιχεία θα κρατήσει από τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Ισλανδίας στην πρεμιέρα του Eurobasket και στάθηκε στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Γαλλία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι: «Συμφωνώ με τον Βαγγέλη (σ.σ Μάντζαρη). Το πρώτο ματς σε ένα τουρνουά είναι πάντα επικίνδυνο, ειδικά όταν παίζεις με μία ομάδα που τρέχει και σουτάρει, χωρίς να έχει ψηλούς παίκτες. Έπρεπε να προσαρμοστούμε στην επίθεση και να διορθώσουμε τα προβλήματα στην άμυνα. Στην αρχή, ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι, αλλά στη συνέχεια δεν το διατηρήσαμε αυτό και δεχθήκαμε εύκολους πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με χαμηλότερο σχήμα, χρησιμοποιήσαμε τις αλλαγές στα σκριν. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι το ποσοστό στα τρίποντα που ήταν καλό για εμάς σήμερα. Μπορούμε να απελευθερώσουμε την επίθεσή μας μέσω των σουτ. Πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε ένα ρεπό και ακολουθεί το ματς με την Γαλλία που έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και πολύ δεμένη ομάδα. Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς».

Για τα λάθη της ομάδας, τόνισε: «Είναι πάρα πολλά και κάποια από αυτά ανόητα. Στα τελευταία πέντε φιλικά είχαμε 10 ανά αγώνα και αυτός ήταν καλός αριθμός. Σήμερα όμως δεν πασάραμε καλά για να αντιμετωπίσουμε τις παγίδες. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ήμασταν πολύ καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι. Όταν τα λάθη είναι πάνω από 10, πάντα υπάρχει πρόβλημα. Σήμερα όμως ήμασταν καλύτεροι σε άλλους τομείς, αλλά απέναντι σε άλλες ομάδες, ένα τέτοιο νούμερο λαθών μπορεί να σε καταστρέψει».

Για το ματς με την Γαλλία που ακολουθεί, ανέφερε: «Έχουν πολύ ταλέντο, αλλά παίζουν πολύ καλά και ως ομάδα. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό να καταστρέψουμε την δημιουργία και την εκτέλεσή τους από την περιφέρεια. Όλο το παιχνίδι τους προκύπτει από την περίμετρο. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε».

 

To Top