Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο ρίχνουν το μπάτζετ από… 35.000.000 ευρώ!

Η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πρέπει να μειώσουν ακόμη περισσότερο το κόστος των ομάδων τους, κατά τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία, μετά από νέα όρια μισθών που επέβαλε η LaLiga την Τρίτη (02/03) για να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος στις ομάδες απ’ την πανδημία της COVID-19.

Τα νούμερα, που δημοσιεύονται δύο φορές τον χρόνο μετά από κάθε μεταγραφικό «παράθυρο», υπαγορεύουν πόσα χρήματα μπορούν να ξοδέψουν οι ομάδες σε παίκτες, προπονητές, προσωπικό υποστήριξης και στις ακαδημίες τους.

Υπολογίζονται πάντα σύμφωνα με τα έσοδα, τα οποία έχουν περιοριστεί πάρα πολύ λόγω των κλειστών γηπέδων και του μικρού «τζίρου» στις μεταγραφές. Η Μπαρτσελόνα είναι ο σύλλογος που επηρεάζεται περισσότερο από τα νέα όρια και θα αναγκαστεί να μειώσει το κόστος της κατά επιπλέον 35,7 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας μάξιμουμ στα 347 εκατομμύρια ευρώ.

Η δε πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ατλέτικο Μαδρίτης, θα πρέπει να εξοικονομήσει 35,4 εκατομμύρια ευρώ, για να καλύψει το νέο προϋπολογισμό ύψους 217,3 εκατομμυρίων. Η περσινή πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης έχει το μεγαλύτερο όριο μισθών από τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος, έχοντας την πολυτέλεια (βάσει των εσόδων της) να ξοδέψει έως 473,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι ένα από τα τέσσερα κλαμπ (μαζί με τις Γρανάδα, Ουέσκα, Θέλτα) που επιτρέπεται να αυξήσει το λειτουργικό κόστος της μέχρι το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας, επαίνεσε τους συλλόγους για την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η οποία όπως τόνισε έχει κοστίσει τα κλαμπ, περίπου 2 δισ. ευρώ! «Η COVID-19 έβαλε το ισπανικό ποδόσφαιρο σε μεγάλη δοκιμασία, αλλά το τέλος όλης αυτής της κατάστασης είναι πλέον ορατό και μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα θετικά συμπεράσματα. Παρά τη ζημιά των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα κλαμπ, ιδίως τα μεγάλα, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την κρίση μειώνοντας το κόστος. Αυτό δείχνει ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι δυνατό»

To Top