Προχωράει η πώληση της Ίντερ

Ο Νίκος Σταθόπουλος, βασικός μέτοχος της BC Partners, μιας ιδιωτικής επενδυτικής εταιρίας που ενδιαφέρεται για την Ίντερ, αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες σε μια συνέντευξή του στο Bloomberg.

Πρόκειται για τον μοναδικό Έλληνα που ηγείται ενός παγκόσμιου Private Equity Fund, της BC Partners, που είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια παγκοσμίως, έχοντας επενδύσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σε 117 εταιρείες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 150 δισ. ευρώ.

“Ενδιαφέρον για την Ίντερ; Προφανώς δεν μπορώ να σχολιάσω συμφωνίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά είμαστε σίγουρα αξιολογώντας την επένδυση στον αθλητικό κλάδο, είτε πρόκειται για πρωτάθλημα είτε για ιδιοκτησία κλαμπ.Ο σύλλογος πρέπει να είναι ένας σύλλογος με υψηλές πιθανότητες να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Πλησιάζουμε τον κόσμο του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι εξαιρετική πηγή περιεχομένου υψηλής αξίας. Τα κεφάλαια ίσως φέρουν ενδεχομένως ακόμη περισσότερο επαγγελματισμό και περισσότερη πειθαρχία”.

Η BC Partners σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από το Μιλάνο υπέβαλε προσφορά για να αγοράσει την πλειοψηφικό πακέτο της Ίντερ. Τώρα η Suning θα πρέπει να δώσει μια επίσημη απάντηση. Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (1/3), η λογική λέει ότι οι Κινέζοι θα αρνηθούν, επειδή και άλλα κεφάλαια ενδιαφέρονται για τον σύλλογο. Η πρόταση περιλαμβάνει ένα ποσό περίπου 750 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει επίσης χρέη (μεταξύ 400 και 450 εκατομμυρίων).

To Top