Μπουφόν: «Ο Μαντσίνι φέρει ευθύνη για την αποτυχία»

Ο Τζίτζι Μπουφόν σχολίασε τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ του Κατάρ, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο 44χρονος τερματοφύλακας της Πάρμα, Τζίτζι Μπουφόν, σε δηλώσεις του σχολίασε τον αποκλεισμό της εθνικής Ιταλίας από το Μουντιάλ του Κατάρ και ανέφερε πως θα ήθελε να βρίσκεται στην αποστολή. Επιπλέον, πρόσθεσε πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο που οι ατζούρι δεν προχώρησαν στη διοργάνωση.

«Όταν η Σλοβακία μας απέκλεισε στο Μουντιάλ του 2010, καταλάβαινα ότι τα πράγματα αλλάζουν και πως θα έπρεπε να πανηγυρίζαμε και μόνο που είχαμε προκριθεί. Από τότε, συχνά έχουμε ψευδαισθήσεις, στιγμές δόξας όπως το Euro, αλλά δεν έκανα λάθος. Είμαστε μοναδικοί, ξέρουμε πώς να συντασσόμαστε στις δύσκολες στιγμές, αλλά όταν δεν έχουμε ιδιαίτερο κίνητρο, μπορούμε να χάσουμε από τον οποιοδήποτε.

Ο Μαντσίνι ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της αναγέννησής μας, με την κατάκτηση του Euro. Ωστόσο, φέρει επίσης ευθύνη μετά από τέτοια αποτυχία. Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να αποκλειστείς. Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν αποκλειόμασταν στα πέναλτι από την Πορτογαλία. Αλλά αν χάνεις από τη Βόρεια Μακεδονία, είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

Η αξιοκρατία είναι με το μέρος μου, αλλά δεν νομίζω πως θα με καλούσαν. Έχουν προηγηθεί πράγματα και πρέπει να δείξετε σεβασμό. Δεδομένων των επιλογών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ήταν το σωστό».

To Top