ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μόρις: “Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχει πάντα ο Άρης”

Ο Νασίφ Μόρις, ο οποίος αγωνίστηκε και σε Άρη και σε Παναθηναϊκό μίλησε για το αυριανό ντέρμπι.

Όπως είπε ανάμεσα στ΄άλλα στο paopantou.gr:

Ποιο παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό θυμάσαι;

“Δύο για την ακρίβεια. Το πρώτο ήταν πριν υπογράψω στον Άρη. Τότε δοκιμαζόμουν ακόμη και έπαιξα σε ένα φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως, επειδή έπαιξα πολύ καλά, αυτός ήταν ο λόγος που ο Άρης μου προσέφερε συμβόλαιο. Το άλλο ματς ήταν στου Χαριλάου. Όταν χάσαμε 3-1. Το αστείο ήταν πως είχα κανονίσει να βγω μετά το παιχνίδι και τα ακύρωσα όλα αφού χάσαμε. Ήταν ένα πολύ κακό απόγευμα για εμένα…”

Πότε σε προσέγγισε πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός το 2003;

“Η πρώτη επαφή δεν έγινε σε εμένα προσωπικά, αλλά από τον μάνατζερ μου. Απ’ όσο θυμάμαι εκείνος έκανε επαφές και με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εν τέλει μου έκανε προσφορά. Αλλά με είχε ρωτήσει ο μάνατζερ μου νωρίτερα. Ποιά ομάδα θα επέλεγα. Και του είπα φυσικά, πως θα διάλεγα τον Παναθηναϊκό”!

Πως ήταν να παίζεις αντίπαλος με τον Άρη;

“Είχα ανάμεικτα συναισθήματα, γιατί ο Άρης πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ήταν η ομάδα στην οποία ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ευρώπη και ταυτόχρονα μου έδωσαν βήμα για να πάω στον Παναθηναϊκό. Εάν δεν υπήρχε ο Άρης, δεν θα μπορούσα να πάω στο τριφύλλι. Ήταν δύσκολο το να παίζω εναντίον τους, αλλά όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να βάζεις στην άκρη τους συναισθηματισμούς και να κάνεις την δουλειά σου”.

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό;

“Ο Νιόγκου Ντεμπά στο “τριφύλλι” και ο Επαλέ, όταν ήμουν στον Άρη. Και η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να πάμε και οι τρείς στον Παναθηναϊκό. Επειδή είχαμε παρόμοια κουλτούρα, ήμασταν πολύ κοντά και γίναμε φίλοι.

Βέβαια όταν έφυγαν από την ομάδα, ανέπτυξα πολύ καλές σχέσεις με τον Εμπέντε και τον Νταμ Ν’ Ντόι. Είχα καλές σχέσεις με όλους όμως με τους συγκεκριμένους είχα πιο στενούς δεσμούς, γιατί ήμασταν όλοι από την Αφρική και είχαμε παρόμοια κουλτούρα”.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει την Κυριακή;

“Δεν έχω δει τον Άρη εδώ και τρεις μήνες. Αλλά εάν ο Παναθηναϊκός έχει την ίδια απόδοση και δυναμική που είχε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα είναι ο νικητής του ντέρμπυ. Ανέφερα πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ίσως δεν μπορώ να κρίνω απολύτως σωστά, γιατί δεν έχω παρακολουθήσει πρόσφατα τον Άρη”.

To Top