Μώραλης: “Τρία τα σενάρια για τον υποβιβασμό”

Τα σενάρια που “παίζουν” για τον υποβιβασμό και την άνοδο των ομαδων από τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ ανέλυσε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα η Λίγκα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αναφέρθηκε και σε θέματα της επικαιρότητας.

Για το θέμα των ομάδων θα πέσουν και θα ανέβουν τόνισε: “Τα σενάρια είναι τρία. Ή περνάει η απόφαση της Super League, η αποφασίζει η ΕΠΟ η οποία ζητεί 46 υπογραφές (απ’ όλες τις ομάδες δηλαδή) ότι στη συνέχεια δεν θα προσφύγει κανείς, ή προσφεύγουμε οι δύο λίγκες στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Για το τι θα συμβεί τελικά, δεν ξέρω. Ό,τι εκτίμηση έχω κάνει, έχω πέσει έξω. Πάντως δεν έπρεπε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Πέρασαν οι μήνες χωρίς λόγο και αυτό ζημιώνει όλους μας. Πρέπει να τα αποφεύγουμε αυτά τα αυτογκόλ”.

Αναφορικά για τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν με την ΕΠΟ: “Αρμόδια για τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων είναι η ΕΠΟ. Είναι ευθύνη δική της και είναι ένα θέμα που έπρεπε να είχε κλείσει πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΟ δεν το έκανε, ίσως για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τις δύο λίγκες ή για να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός. Η ΕΠΟ λέει ότι τώρα είναι παράνομο να τροποποιήσει τις προκηρύξεις. Εμείς λέμε ας παρθεί μια απόφαση, έστω κι αν είναι εναντίον των συμφερόντων της Super League.

Έγινε χθες μια νέα σύσκεψη και η ΕΠΟ ούτε τώρα πήρε απόφαση. Εμείς προτείναμε μια εναλλακτική (σ.σ. δύο ομάδες απ’ ευθείας και άλλη μία με μπαράζ) και θεωρούμε ότι η Football League θα έπρεπε να την δεχτεί. Δεν αποκλείεται τελικά να πάμε και στα δικαστήρια. Τώρα η Football League έχει ζητήσει μια προθεσμία για να δουν τι θα κάνουν.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι ο πρόεδρος της Super League διέψευσε κατηγορηματικά ότι ετέθη ή ότι υπάρχει γενικότερα θέμα οικονομικών ανταλλαγμάτων προς τη Football League ώστε η τελευταία να υποχωρήσει”.

πηγή: soccerplus

To Top