Ντεσάμπ: “Αυτά θέλουμε για να το… σηκώσουμε”

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού με την Κροατία στάθηκε στην προετοιμασίας της ομάδας του και μίλησε για τις διαφορές σε σχέση με τον τελικό του 2016.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

“Αποτελεί ήδη τεράστιο προνόμιο το γεγονός ότι θα παίξουμε έναν τέτοιο αγώνα. Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο και πιο ισχυρότερο από αυτό. Φροντίσαμε να προετοιμαστούμε για αυτόν τον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο. Ηρεμία, εμπιστοσύνη και συγκέντρωση στον στόχο. Αυτές είναι οι τρεις σημαντικότερες λέξεις πριν από τον τελικό”.

Σε ερώτηση για τον Εμπαπέ είπε: 

Ο Κιλιάν είναι πολύ ταλαντούχος και το αποδεικνύει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν κάνω ειδική μεταχείριση”.

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές είπε: 

“Υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον προπονητή. Ο προπονητής ζει μέσα από τους παίκτες του, είναι στην διάθεσή τους, το παιχνίδι ανήκει σε αυτούς και η επιτυχία του προπονητή συνδέεται με την δική τους”.

Για την ομάδα του σε σχέση με αυτή του 2016ς: 

“Η σημερινή ομάδα είναι διαφορετική από αυτή του EURO του 2016. Υπάρχουν παίκτες στην σημερινή σύνθεση που δεν ήταν τότε. Η ομάδα μου είναι νεαρή. Όλοι οι αντίπαλοι μας είχαν περισσότερη εμπειρία. Οι υπόλοιποι εννιά παίκτες που έζησαν και τον τελικό του EURO ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αλλά σε κάθε περίπτωση κάθε τελικός είναι ένα ξεχωριστό γεγονός”.

To Top