Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο σκακιστικό τμήμα του Άρη

Το σκακιστικό τμήμα του Α.Σ. Άρης ανακοινώνει την –για έβδομη συνεχή χρονιά- λειτουργία των προ-αγωνιστικών τμημάτων του, που απευθύνονται σε παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 5 έως 16 ετών, αρχάρια ή όχι.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Όπως αναφέρει ο Ερασιτέχνης σε ανακοίνωσή του “η παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία του σκακιού είναι μεγάλη. Τα παιδιά μαθαίνουν να βασίζονται στις δικές τους ικανότητες, αποκτούν κριτικό πνεύμα και αυτογνωσία, σκέπτονται, εκτιμούν, αξιολογούν και σχεδιάζουν χωρίς τον παράγοντα τύχη, που δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα μίας σκακιστικής παρτίδας.

Στις προηγούμενες χρονιές οι μικροί σκακιστές του Άρη διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες και σε διάφορα τουρνουά, αλλά και βοήθησαν σημαντικά την Α’ ομάδα, αγωνιζόμενοι σ’ αυτήν.

Τα προ-αγωνιστικά τμήματα θα παρέχουν προπονήσεις- θεωρητικά μαθήματα, μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε παιδί (2 ή 4 εκπαιδευτικές ώρες), αναλόγως του επιπέδου που θα επιλέξει, εσωτερικούς -φιλικούς- αγώνες προετοιμασίας, ενώ θα διοργανώνονται εσωτερικά πρωταθλήματα, ανοικτά τουρνουά, και συναντήσεις με ομάδες παίδων άλλων σκακιστικών συλλόγων.

Οι προπονητές των τμημάτων είναι γνωστοί, έμπειροι και καταξιωμένοι στο σκακιστικό χώρο, και έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας προπονητικό έργο.  Στόχος είναι τα παιδιά αυτά να παίξουν 40 τουλάχιστον επίσημες αξιολογημένες παρτίδες και ει δυνατόν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, μετά από 2-3 έτη.

Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχάριων και προχωρημένων που θα διαχωριστούν και κατά ηλικιακές κατηγορίες.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουνίου του 2020 (με διακοπές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα).

Υπογραμμίζεται πως για τα αρχάρια παιδιά η συμμετοχή στις προπονήσεις θα είναι ελεύθερη έως τις 4 Οκτωβρίου 2019.

Σημειώνεται πως φέτος θα ξεκινήσει και τμήμα ενηλίκων, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα εγγραφούν τουλάχιστον έξι ενδιαφερόμενοι.

Το σκακιστικό τμήμα στεγάζεται σε έναν ανακαινισμένο χώρο, στο γήπεδο του Αρη, κάτω από τη Θύρα 1. Η είσοδος είναι επί της οδού Ματθαίου, απέναντι από την είσοδο του δημοτικού σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο του σκακιστικού τμήματος κ. Θεόδωρο Ακριτίδη, στο τηλέφωνο 6936513971″.

To Top