Ξεκινάει η Superleague 2 – Οριστικά με 5 ομίλους των 14 ομάδων και η Γ’ Εθνική – Πότε ξεκινάει

Έχουμε… λευκό καπνό! Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως η -πολύπαθη- Γ’ Εθνική θα πραγματοποιηθεί με πέντε ομίλους των 14 ομάδων οριστικά, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου!

Θυμίζουμε, το πλάνο αρχικά ήταν για τέσσερις ομίλους, αλλά η ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με πέντε, ενώ η άνοδος θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα των πέντε πρωταθλητών της κανονικής διάρκειας.

Η πρόταση για έξι ομίλους απορρίφθηκε, επειδή θα υπήρχαν όμιλοι με 11 ομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος είναι 70 εν αναμονή και της οριστικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή του Πανδραμαϊκού.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

– Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 12-13 Νοεμβρίου. Θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η άνοδος στην Super League 2 θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα με συμμετοχή των πέντε πρωταθλητών της κανονικής περιόδου (θα προβιβαστούν οι τέσσερις πρώτοι).

– Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, τα γυναικεία πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας θα ξεκινήσουν στις 19-20 Νοεμβρίου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, στην απόφαση να ξεκινήσει η νέα σεζόν κανονικά το προσεχές Σαββατοκύριακο και ανεξάρτητα με το ότι αυτή την στιγμή η Super League 2 είναι τηλεοπτικά «άστεγη», κατέληξαν οι ομάδες.

Συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη (01/11) αποφασίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία να γίνει σέντρα, αφού ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο προγραμματισμός πήγε.. περίπατο.

Σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό κομμάτι, τώρα, η ΕΡΤ φέρεται να έκανε νέα πρόταση για την κάλυψη των παιχνιδιών για το 2022-2023. Χωρίς να είναι αυτή την χρονική στιγμή σαφές αν θα υπάρξει άμεσα κάλυψή τους ή όχι.

To Top