Οι παίκτες ξέρουν την απάντηση. Δεν θα την πουν. Θέλουν να την δείξουν στο γήπεδο!

Ο Βαγγέλης Αγγέλου το πρώτο πράγμα που είπε στη διοίκηση του Άρη αφού συμφώνησε να έρθει στην Θεσσαλονίκη ήταν ότι δεν θέλει παίκτες, αν πρώτα δεν αξιολογήσει αυτούς που ήδη διαθέτει το ρόστερ. Στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση ως τεχνικός του Άρη ξεκαθάρισε ότι από εδώ και πέρα αυτός είναι υπεύθυνος για τα αποτελέσματα, θέλοντας να αποφορτίσει την πίεση από τους παίκτες. Είναι στοιχεία που έλειπαν από τον Άρη.

Ο νέος τεχνικός των κίτρινων δεν… καίγεται καν για το αν θα μείνει ή όχι στο ρόστερ ο Τζέρεμι Χαντ. Θέλει να δουλέψει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με αυτούς τους παίκτες που έχει. Γρήγορα απαξιώθηκε το υλικό του Άρη από διάφορες φωνές. Αυτός ο Άρης, ακόμα και έτσι όπως είναι, χωρίς Αμερικανούς, δεν πρόκειται καν να έχει στόχο την παραμονή όπως ακούγεται έντονα, προφανώς από φωνές που δεν γνωρίζουν πρωτίστως το ελληνικό πρωτάθλημα και τους αντιπάλους του Άρη.

Είναι λανθασμένοι οι χειρισμοί της διοίκησης Αρβανίτη στο θέμα με την FIBA και την εμπιστοσύνη που έδειξε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι σαφές ότι έχει κατανοήσει το διοικητικό συμβούλιο ότι άλλον δρόμο έπρεπε να πάρει η ομάδα το καλοκαίρι, όμως αυτό δεν μπορεί να απαξιώσει τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα.

Ο Άρης έχει στο ρόστερ του α) τον δεύτερο σέντερ της 3ης ομάδας (Πανιώνιος) στο περσινό πρωτάθλημα, που έκανε εξαιρετικά πλέι οφ (Σαρικόπουλος), β) δύο από τους πιο βασικούς παίκτες της 4ης ομάδας (Κολοσσός) που σταθερά βρισκόταν τα τελευταία χρόνια μέσα στην εξάδα (Ασημακόπουλος, Χαρίσης), γ) τους δύο πιο πολύτιμους παίκτες της επί δύο χρόνια 6ης Καβάλας (Πάσαλιτς, Καραποστόλου), δ) έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης έστω και με μικρό χρόνο συμμετοχής πέρσι (Πελεκάνος), ε) τον παίκτη που κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο πέρσι το κενό που άφησε ο Ντομινίκ Τζέιμς με τη φυγή του (Βεργίνης), στ) δύο ταλέντα που αναμφισβήτητα είναι μέσα στους κορυφαίους παίκτες στην ηλικία τους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη (Μποχωρίδης, Βεζένκοφ) και τους ρολίστες Τσακαλέρη, Δήμα, Νίκο Μποχωρίδη και Μούρτο.

Με μια ματιά στα ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων δεν πρόκειται να βρει κανείς τόσους καλούς Έλληνες παίκτες μαζεμένους, αν εξαιρέσει τον Πανιώνιο. Καμία άλλη ομάδα δεν συνδυάζει ποιότητα, εμπειρία και ενθουσιασμό στον ελληνικό κορμό της όσο ο Άρης. Η εύλογη ερώτηση είναι αν αυτό φτάνει για να κάνει ο Άρης πορεία στο πρωτάθλημα και να μην έχει ρόλο κομπάρσου. Οι παίκτες το πιστεύουν ακράδαντα. Ο Αγγέλου επίσης, άλλωστε δεν θα ερχόταν αλλιώς. Η διοίκηση το πιστεύει επίσης, γι’ αυτό και προχώρησε στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.

Απάντηση στο γιατί αυτός ο κορμός έχασε με 21 πόντους από την Κηφισιά και με 18 πόντους από το Ρέθυμνο υπάρχει. Οι παίκτες την ξέρουν πολύ καλά, αλλά είναι πολύ σώφρων να μην την πουν, αλλά να την δείξουν στο γήπεδο. Ο Νοέμβριος είναι μήνας αξιολόγησης, αλλά και μήνας αποτελεσμάτων. Στο χέρι τους είναι…

ΥΓ: Πόσο ανόητο και διεστραμμένο είναι να θεωρεί κάποιος ότι η διοίκηση επίτηδες δεν έκανε προσπάθειες να βρει λύση με τη FIBA, για να… χάσει η ομάδα και να διώξει τον Βαγγέλη Αλεξανδρή; Ούτε ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός δεν θα το σκεφτόταν αυτό.

To Top