Ομοσπονδία τένις: Πήρε θέση υπέρ Τζόκοβιτς

Σαφή θέση υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε, έστω και με καθυστέρηση αρκετών ημερών η ομοσπονδία τένις ανδρών (ATP). Χαιρέτισε τη δικαστική απόφαση, επισήμανε πως ο Σέρβος έκανε ό,τι είχε ενημερωθεί πως χρειαζόταν για να μπει στην Αυστραλία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ATP σέβεται απόλυτα τις θυσίες του λαού της Αυστραλίας την περίοδο της πανδημίας και τα αυστηρά μέτρα που έχουν θεσπιστεί για τη μετακίνηση στη χώρα. Όμως οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την είσοδο ενός αθλητή στην Αυστραλία κατέδειξαν την ανάγκη για περισσότερη κατανόηση, καλύτερη επικοινωνία και εφαρμογή των κανόνων.

Ταξιδεύοντας για τη Μελβούρνη, είναι σαφές πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς πίστευε πως είχε την απαιτούμενη ιατρική εξαίρεση για να μπει στη χώρα. Όσα έγιναν μέχρι τη δίκη της Δευτέρας έπληξαν όλες τις πλευρές, ανάμεσά τους και τον αθλητή και την προετοιμασία του για το Αυστραλιανό Open. Οι αιτήσεις για ιατρική εξαίρεση γίνονται ανεξάρτητα από την ATP, ωστόσο είμαστε σε διαρκή επαφή με την ομοσπονδία της Αυστραλίας ζητώντας διαφάνεια στη διαδικασία. Χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου τη Δευτέρα και ανυπομονούμε για τις συναρπαστικές εβδομάδες που έρχονται.

Η ATP συνεχίζει να συστήνει τον εμβολιασμό σε όλους τους αθλητές, καθώς θεωρούμε πως είναι απαραίτητο για το σπορ μας μέσα στην πανδημία. Αυτό βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα κέρδη για την υγεία και είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς ταξιδιών, που μπορεί να γίνουν πιο αυστηροί στο μέλλον. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι 97% των 100 πρώτων παικτών στην παγκόσμια κατάταξη είναι εμβολιασμένοι φτάνοντας στο φετινό Αυστραλιανό Open».

To Top