Ούτε τα προσχήματα! Ψήφισαν να “σωθεί” ο ΠΑΟΚ οι Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος, Παναιτωλικός!

Ούτε τα προσχήματα! Ψήφισαν για να “σωθεί” ο ΠΑΟΚ οι Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος, Παναιτωλικός! Ιστορικές στιγμές σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague 1, παραμονές του Ξάνθη-ΠΑΟΚ κι ενώ είναι σε… έξαρση το καρναβάλι σε όλη την χώρα!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Το αίτημα των Ολυμπιακού, ΑΕΛ και Πανιωνίου για αποβολή των ΠΑΟΚ και Ξάνθης δεν πέρασε από την ψηφοφορία στο Δ.Σ. της Super League 1.

Εκτός από «υπέρ» και «κατά» υπήρξε και η τρίτη άποψη, σύμφωνα με την οποία το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο κι όχι να πάρουν τέτοια απόφαση οι υπόλοιποι εταίροι της Super League. Υπέρ αυτής της λογικής ψήφισαν οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ.

Aναλυτικά:

Ειδικότερα υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού τάχθηκαν εκτός από τον Πανιώνιο και την ΑΕΛ και ο Άρης. Υπέρ της παραπομπής της υπόθεσης στο Διαιτητικό ήταν οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ.

Κατά της καταγγελίας του Ολυμπιακού ήταν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Αποχή υπήρξε από τον Αστέρα Τρίπολης, λευκό ψήφισε η ΕΠΟ, ενώ η Λαμία ήταν απούσα, έχοντας αποχωρήσει από την διαδικασία. Έτσι το σχετικό αίτημα των Ολυμπιακού, ΑΕΛ και Πανιωνίου για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη δεν πέρασε από την διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι ομάδες ψήφισαν αλφαβητικά και πήγε τελευταία η ΕΠΟ.

Η έγγραφη καταγγελία του Ολυμπιακού είχε βασιστεί στο άρθρο 35

Οι Πειραιώτες είχαν κάνει την καταγγελία στο Δ.Σ. της Διοργανώτριας Αρχής και την Λίγκα με την επισήμανση πως για ΠΑΟΚ και Ξάνθη προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρις ότου αποσύρουν οι ομάδες τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Είχαν σταθεί στο άρθρο 35. Στον ΚΑΠ το σχετικό άρθρο είναι το 35, που αφορά στην επίλυση αθλητικών διαφορών ως προς το επίμαχο εδάφιο τονίζονται τα εξής:

ε) Εφ’ όσον προσφεύγει Ένωση-μέλος της Ε.Π.Ο., με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., της επιβάλλεται χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως δέκα (10.000,00) χιλιάδες Ευρώ και ποινή προειδοποίησης αφαίρεσης της άδειας διεξαγωγής πρωταθλημάτων και εάνπαρά την προειδοποίηση τριάντα (30) ημέρες μετά επιμένει στο ένδικο βοήθημα, τότε πάλι με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο, της αφαιρείται η άδεια διεξαγωγής πρωταθλημάτων ενώ δεν αποκλείεται η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο..

Από τον ΠΑΟΚ είχε προκύψει σε δικαστικό επίπεδο πάντως έχει κινηθεί και για την σύνθεση της ΕΕΑ και το εάν είναι νόμιμη ή όχι και κατά του κύρους της απόφασης και του πορίσματος.

To Top