ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο χρόνος και η αναποφασιστικότητα δεν βοηθούν τον Άρη

Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι νωρίς για να κάνει μια ομάδα πλάνα για την επόμενη χρονιά από τις 7 Ιουνίου. Μπορεί το πρωτάθλημα ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί, μπορεί να υπάρχει μεγάλο μπάχαλο με όσα κάνουν οι “αιώνιοι” της Αθήνας, αλλά ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Άρη…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Οι κίτρινοι δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να λύσουν το μεγάλο τους πρόβλημα, το απαγορευτικό μεταγραφών από τη FIBA.

Είτε γιατί οι παίκτες παραμένουν ανένδοτοι θέλοντας τα χρήματά τους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είτε γιατί ο Άρης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτά τα “θέλω” των πιστωτών, σημασία έχει ότι το πρόβλημα παραμένει.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα λυθεί αυτό μέσα στον Ιούνιο. Όλα δείχνουν ότι η ομάδα που θα δημιουργηθεί για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει να δημιουργείται υπό καθεστώς απαγορευτικού μεταγραφών.

Αυτό σαφώς δεν είναι ιδανικό, σαφώς αποτελεί πρόβλημα ο περιορισμός επιλογών, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο.

Η αναποφασιστικότητα της διοίκησης να προχωρήσει άμεσα στην επιλογή ομάδας με απαγορευτικό μεταγραφών, αποκτώντας κάποιους παίκτες ώστε να μπορεί με μεγαλύτερη ηρεμία να πορευτεί σε ένα καλοκαίρι ιδιαίτερα δύσκολο σε συνδυασμό με τον χρόνο.

Υπάρχουν ακόμα παίκτες – λίγοι μεν, αλλά υπάρχουν – από το ελληνικό πρωτάθλημα, ξένοι και Έλληνες, που μπορούν να συνθέσουν ένα ρόστερ πολύ πιο αποτελεσματικό από αυτό που δημιουργήθηκε πέρσι.

Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα πέρα από επιπλέον προβλήματα αν ο Άρης περιμένει να λυθεί το απαγορευτικό μεταγραφών και δεν μπει άμεσα στη διαδικασία στελέχωσης της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Αν το κάνει τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου η κατάσταση θα είναι σαφώς πολύ πιο δύσκολη…

Εξυπακούεται πως αν αρχίσει ο σχεδιασμός άμεσα, με απαγορευτικό μεταγραφών, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παρατήσει την υπόθεση ο Δημήτρης Γουλιέλμος, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, όσο κι αν συνδέονται μεταξύ τους.

To Top