Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών: «Ανεπίτρεπτο να διεξαχθεί ξανά Παγκόσμιο Κύπελλο χειμώνα!»

Την τεράστια αντίθεση της με τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ξανά χειμώνα, εξέφρασε η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών.

Απαράδεκτη και μη αποδεκτή χαρακτηρίστηκε δια στόματος του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών, Fifpro, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν, η ενδεχόμενη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ξανά τους χειμερινούς μήνες.

Αναλυτικά τα λόγια του Γιόνας Μπάερ Χόφμαν:

«Η πραγματοποίηση ενός ακόμα χειμερινού Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς τις ανάλογες αλλαγές και τροποποιήσεις στο καλεντάρι είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αποτελεί επιλογή για κανέναν. Εάν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ξανά μία τέτοια διοργάνωση τους χειμερινούς μήνες, θα πρέπει να συνεννοηθούν με τα πρωταθλήματα και να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Τροποποιήσεις οι οποίες θα παρέχουν τουλάχιστον 15 μέρες διακοπή πριν και μετά από κάθε τουρνουά».

Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο είχε εκφράσει την εκτίμηση του ότι η πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά χειμώνα οδήγησε σε καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάτι ανάλογο να επαναληφθεί και στο μέλλον.

Την ίδια ώρα, η Σουδική Αραβία φαίνεται να ετοιμάζεται να καταθέσει υποψηφιότητα για την διεξαγωγή της διοργάνωσης του 2030, ενώ και ο συνασπισμός Ισπανίας και Πορτογαλίας που το διεκδικεί ήδη επίσημα, έχει δηλώσει πως θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το τουρνουά ακόμα και τον χειμώνα.

To Top