Το Μαρόκο θέλει να… κλέψει από την Ισπανία τον τελικό του Μουντιάλ του 2030

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Μαρόκου (FRMF), Φαουζί Κεκιάα, ανακοίνωσε ότι η χώρα του παρουσίασε έξι χώρους για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030, που θα διοργανώσει μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία, ελπίζοντας ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στο στάδιο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Καζαμπλάνκα.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Radio Mars, ο Κεκιάα τόνισε ότι το Μαρόκο παρουσίασε έξι χώρους -Αγκαντίρ, Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ, Ταγγέρη και Φεζ-, αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν περαιτέρω για το οποίο θα ληφθούν σύντομα αποφάσεις».

Και συνεχίσε: «Οι χώροι που θέλουμε να παρουσιάσουμε όχι μόνο ανταποκρίνονται στις ανάγκες της FIFA, αλλά θα απολαμβάνουμε πολιτιστική και γεωγραφική ποικιλομορφία».

Οι τρεις πρώτοι αγώνες θα γίνουν στη Νότια Αμερική, εκεί που θα ξεκινήσει και η γιορτή της κορυφαίας διοργάνωσης. «Αυτό θα σημαίνει ότι οι λάτρεις από όλο τον κόσμο μπορούν να γιορτάσουν μια πραγματικά παγκόσμια εκατονταετηρίδα», τόνισε ο Κεκιάα, ενημερώνοντας ότι οι εορτασμοί για την εκατονταετηρίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν στη Λατινική Αμερική εντός μίας εβδομάδας και δέκα ημερών πριν την έναρξη του τουρνουά.

Στην Καζαμπλάνκα υπάρχει προγραμματισμός για την κατασκευή ενός γηπέδου χωρητικότητας 93.000 φιλάθλων και που θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο θα γίνει έτσι ένας σοβαρός ανταγωνιστής για τα ισπανικά γήπεδα.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας, Μικέλ Ισέτα, είπε ότι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 πιθανότατα θα διεξαχθεί στην χώρα της Ιβηρικής.

«Αναμένεται ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στην Ισπανία», είπε ο Ισέτα στο ραδιόφωνο «Onda Cero» προσθέτοντας ότι οι τρεις Ομοσπονδίες συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό και υπάρχει μια προχωρημένη συμφωνία για τον τρόπο κατανομής των αγώνων.

Υποψήφια για τον τελικό του Μουντιάλ 2030, εάν αυτός τελικά καταλήξει στην Ισπανία, είναι το νέο «Σαντιάγο Μπερναμπέου και το υπό ανακαίνιση «Καμπ Νόου».

To Top