ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παναγόπουλος: «Στήριξη στον Μάντζιο, δεν είναι τυχαία στην Εθνική ο Σούντγκρεν»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε o προπονητής Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Σουηδία.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την Κάλσταντ στην οποία βρίσκεται:

Είμαστε στην αντίστοιχη Γ’ Εθνική της Σουηδίας, είμαστε τέταρτη απέχουμε λίγο από την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο, είναι να φτιάξουμε μία καλή και ισχυρή ομάδα και να ανέβουμε στις παραπάνω κατηγορίες. Είναι μία νέα προσπάθεια και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Για την διαφορά του Σουηδικού ποδοσφαίρου με το Ελληνικό:

Υπάρχει τεράστια διαφορά κουλτούρας, ακόμη και στην Α’ Εθνική το 51% ανήκει στους ερασιτέχνες των ομάδων. Προστατεύουν το ίδιο το άθλημα από τις φούσκες και τα κανόνια. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα, υπάρχει όμως η σταθερότητα.

Για την εικόνα της Εθνικής:

Πρέπει να διαχωρίσουμε το τι θέλουμε να δούμε. Να κοιτάξουμε το δέντρο που είναι η καλή μας παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, ή το δάσος που είναι η συνολική μας παρουσία σε αυτά τα προκριματικά. Το ποδόσφαιρο φυσικά είναι ένα παιχνίδι λαθών. Ο Μαυροπάνος ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, έκανε όμως το λάθος στο δεύτερο. Η πρόκριση όμως είχε ήδη χαθεί.

Για το αύριο της Εθνικής:

Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο, μία δομή, να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε ένα πλάνο βραχυπρόθεσμο; Θέλουμε ένα πλάνο μακροπρόθεσμο; Τι θέλουμε;

Για τον Σούντγκρεν:

Μόνο τυχαία δεν είναι η κλήση του στην Εθνική ομάδα, με έναν προπονητή που είναι πολύ σκληρός στις ιδέες του, ο Ντάνιελ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή, χρειάζεται μία διάρκεια, χρειάζεται λίγος χρόνος. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και υπάρχουν οφέλη και για τον ίδιο και για τον Άρη.

Για τον Άρη:

Νομίζω ότι στα θετικά συγκαταλέγεται ο τρόπος προσέγγισης του Άκη του Μάντζιου. Έχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το παιχνίδι και είναι πολύ καλός στο να βοηθάει ψυχολογικά παίκτες. Το μυστικό είναι και στα αποδυτήρια, πως πανηγυρίζουν οι παίκτες, πόσο δεμένη είναι η ομάδα. Ο Άρης απέδειξε ότι είχε μία πολύ καλή ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο. Πρέπει μακροπρόθεσμα να χτίζεις πράγματα.

Για όσους λένε ότι ο Άκης Μάντζιος έχει χαμηλό «ταβάνι»:

Δεν νομίζω ότι οποισδήποτε που ασχολείται με το ποδόσφαιρο έχει ταβάνι. Κάθε άνθρωπος έχει φιλοδοξίες και μιλάει με τα πεπραγμένα του και με τα έργα του. Ιδανικές θα είναι οι συνθήκες αν υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είτε είναι Έλληνας είτε ξένος ο προπονητής, δεν γίνεται να δουλεύεις με συνεχή πίεση, απόδειξη είναι ο Μιλόγιεβιτς στην ΑΕΚ. Ο Άρης είναι σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος με τις επιλογές του.

Για τον Μπρόρσον:

Ο παίκτης ψάχνει καλύτερο συμβόλαιο, ίσως μπορεί να έχει περισσότερες επιλογές επειδή η Μάλμε βρίσκεται στους ομίλους του Champions League, είναι ένας παίκτης αλτικός, δυνατός, καλός στο να χτίζει το παιχνίδι από πίσω. Θα πρόκειται για μία πολύ καλή μεταγραφή, αλλά έχει να κάνει και με την Μάλμε.

To Top