ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκλονίζει ο απίστευτος “Γολγοθάς” του Αρτούρ Λεκμπέλο!

Ο Αρτούρ Λεκμπέλο, ο οποίος δίνει την μεγαλύτερη “μάχη” της ζωής του, καθώς πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, μια νευρική μυοπάθεια που παραλύει τα άκρα του σώματος, αποκάλυψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και την προσπάθεια που κάνει να το ξεπεράσει!

Ένας πραγματικός Γολγοθάς που συγκλονίζει προκαλώντας συγκίνηση στην οικογένεια του Άρη και όχι μόνο…

Αναλυτικά όσα είπε ο 51χρονος σήμερα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, στην εκπομπή “Οι αντίζηλοι”, με τον Γιώργο Τότσικα και τον Κώστα Οικονομίδη, στον “Yellow radio 92.8”:

«Είναι μία σπάνια αρρώστια. Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε άλλο. Προσπαθώ, είναι μία αρρώστια του νευρικού συστήματος. Έχει 4-5 χρόνια που ξεκίνησε, είναι σε ήπια μορφή, αλλά προχωράει. Ευτυχώς οι ρυθμοί είναι χαμηλοί. Είναι μία ασθένεια που η επιστήμη, έχει μπει πολύ δυνατά γιατί υπάρχουν κρούσματα σε αθλητές,. Αυτά είναι τα καλά νέα. Μήπως βρουν κάτι που θα βοηθήσει. Είναι νευρικές παθήσεις, ειδικά σε όσους έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Ατροφία των μυών σε χέρια και πόδια. Είναι διάλυση των κυττάρων. Είναι μία σπάνια ασθένεια, πολύ δύσκολη», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Χρειάζεται να μεταβώ στο εξωτερικό είτε στην Ιταλία, είτε στις ΗΠΑ για να το νικήσουμε… Και να μην γίνει τίποτα, εγώ ευχαριστώ όλο τον κόσμο του Άρη και τον κόσμο της πόλης, που μου έχουν δείξει την αγάπη τους. Σε όλη τη διάρκεια και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο και μετά. Υπάρχει μία θεραπεία, που οι γιατροί επιμένουν πως μπορεί να γίνει κάτι. Εύχομαι υγεία και καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο και σας ευχαριστώ για την αγάπη σας”.

Ο Λεκμπέλο  ξεκίνησε την καριέρα του στην Αλβανία και συγκεκριμένα την FK Τίρανα. Οι άνθρωποι του Άρη που τον παρακολούθησαν εντυπωσιάστηκαν από τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο που αγωνιζόταν. «Κατάπινε» χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή, έβγαζε πολλή από τη «βρώμικη δουλειά», ενώ είχε και την ικανότητα να συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Έτσι, αποφάσισαν να τον αποκτήσουν. Ο ταλαντούχος, τότε ,μέσος έκανε το βήμα για τον Άρη τη σεζόν 1991-92. Έπαιξε συνολικά 21 παιχνίδια την πρώτη του σεζόν, σημειώνοντας ένα γκολ. Από τότε αγωνίστηκε για επτά χρόνια και έχει προσφέρει τα μέγιστα, ξεχωρίζοντας με ήθος και την αγωνιστικότητα του.

Εχει ασχοληθεί και με την προπονητική, αναλαμβάνοντας πόστο (και) στις ακαδημίες του Άρη, αλλά το τελευταίο διάστημα η σπάνια ασθένεια που τον έπληξε δεν του επιτρέπει να βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή”.

To Top