Ποινή δέκα θέσεων στον Χάμιλτον στο Γκραν Πρι της Τουρκίας

Ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνηση για το Γκραν Πρι Τουρκίας επέβαλλε στον Λιούις Χάμιλτον η FIA.

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα (08/10) ότι ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα έχει νέο κινητήρα στο γκραν πρι της Τουρκίας (10/10) και κατά συνέπεια, ο Βρετανός επικεφαλής του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα τιμωρηθεί με δέκα θέσεις στην εκκίνηση.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, άπαντες στον «πλανήτη» της Φόρμουλα Ενα, περίμεναν από την Mercedes να κάνει αλλαγές στον κινητήρα του Χάμιλτον. Και η γερμανική ομάδα επέλεξε την Τουρκία για να «εξοπλίσει» το μονοθέσιο του Βρετανού με έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης -τον τέταρτό του- ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των εξαρτημάτων που επιτρέπονται για όλη την σεζόν.

Ωστόσο, η Mercedes δεν θα… πειράξει τα άλλα εξαρτήματα, γεγονός που περιορίζει, προς το παρόν, την ποινή σε δέκα θέσεις, χωρίς να αποκλείεται, σε περίπτωση που οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, η ομάδα να αλλάξει ολόκληρη την μονάδα ισχύος.

Υπενθυμίζεται, ότι στο γκραν πρι της Ρωσίας, πριν από δύο εβδομάδες, ο Ολλανδός αντίπαλος του Χάμιλτον για τον τίτλο, Μαξ Φερστάπεν, είχε αλλάξει κινητήρα και εκκίνησε με σημαντικό μειονέκτημα, κάτι που δεν τον εμπόδισε να πάρει την δεύτερη θέση.

To Top