Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναφέρει ότι ήταν πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από τον ιό Sudikobi, που καθιστά δυνατό ακόμα και το ενδεχόμενο για απώλεια αρχείων.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε το υφυπουργείο αθλητισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το χτύπημα θεωρείται ότι έγινε από τον πρωτοεμφανιζόμενο ιό στην Ελλάδα, που ονομάζεται Sudikobi, ένας ιός για ον οποίο δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Μάλιστα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν χαθεί ακόμα και αρχεία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: “Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του θέματος, ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ’ όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες”.

 

To Top