Κύπελλο Ελλάδας: Βήμα πρόκρισης για Παναιτωλικό, Λαμία και Αστέρα

Πήρε προβάδισμα στα Χανιά ο Αστέρας. Η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε 1-0 του Πλατανιά με τον Τασουλή σκοράρει ξανά και έκανε σημαντικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν 1-0 του Πλατανιά στα Περιβόλια και έκαναν βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Τασουλής πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 51ο λεπτό με δυνατό σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό, στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Μαντζάρης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Τάτσης): Μαντζάρης, Ραχμάν, Νιαυραδάκης (Λεϊρία 65′), Τσαμούρης, Σάαντο, Μποτσέτι, Παπουτσογιαννόπουλος (Καραγκούνης 65′), Λεωνιδόπουλος, Μιγκέλ, Νίλι, Παπαδόπουλος (Λουκίνας 77′).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Χιμένεθ): Μιχαήλ, Κώτσιρας (76′ Ριέρα), Παναγιώτου, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Ιγκλέσιας (Τασουλής 17′), Μπελόκ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο, Κρέσπι (Δουβίκας 65′), Χαουρέγκι.

Η Λαμία πέρασε με 3-0 από το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και «καθάρισε» την πρόκριση στους «16». Ήττα για τον Αιολικό έπειτα από τέσσερις αγώνες στο θεσμό, πρώτη επίσημη νίκη φέτος, για την ομάδα της Φθιώτιδας.

Στον αγώνα που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (31/10) στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης, υπό βροχή, η ομάδα της Φθιώτιδας επιβεβαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και δεν άφησε περιθώριο στους νησιώτες, με τους οποίους τη χωρίζουν τρεις κατηγορίες «καθαρίζοντας» το παιχνίδι από το α’ ημίχρονο.

Ήταν το διάστημα στο οποίο η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε οχτώ τελικές προσπάθειες, δύο από τις οποίες έγιναν γκολ: η πρώτη στο 15ο λεπτό όταν ο Τουράμ έξω από την περιοχή, έκοψε αριστερά στον Ρόμανιτς που μπήκε στην περιοχή και σκόραρε για το 0-1 και η δεύτερη 30 λεπτά αργότερα, όταν ο Τιρόνε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, με εξαιρετικό πλασέ σημείωσε το 0-2. Στο 70’ ο Σάλιακας με πλασέ, έπειτα από κάθετη πάσα του Καραγιάννη, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της “πρόκρισης” της Λαμίας.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Σφύρλας, Αγριμάκης, Βαλιός, Κρητικός, Καλαφάτης, Τσομπανέλλης (68’ Ν. Λαζαρίδης), Σπόλιαριτς, Κατσίκης (75’ Παρέλλης), Παλαμουτσής, Τσιπάς (58’ Λαμπράκης), Μπουρούς.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας (75’ Νικολόπουλος), Τιρόνε (62’ Βλαχομήτρος), Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τζανετόπουλος, Τουράμ (68’ Καραγιάννης), Μπαχανάκ, Ράμος, Μπουλουλής.

Νίκη για τον Παναιτωλικό, μετά την ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Άρη. Οι Αγρινιώτες αγνοούν την χαρά του τριπόντου στο πρωτάθλημα και… ξέσπασαν στον Ιάλυσο τον οποίο κέρδισαν με 4-0 στη Ρόδο κι ουσιαστικά πήραν την πρόκριση στους 16. Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ρομάν και Ταχάρ τα γκολ. 

Στη Ρόδο, οι δύο ομάδες παρουσίασαν αρκετή νευρικότητα. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι “κοκορομαχίες” μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ο Ιαλυσός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Μαρτσάκη στο 10ο λεπτό, αλλά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε σουτ Σιέστεντ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άγγελου Χειμωνέττου.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου διατήρησε τα ηνία του αγώνα και έψαξε και δεύτερο γκολ για να “κλειδώσει” τη νίκη, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν μία ολιγωρία στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να χάσουν καλές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα. Τελικά, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 53ο ο Ντάλσιο από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι παίκτες του Χάβου έκλεισαν τους χώρους, ενώ πέτυχαν και το… κερασάκι στην τούρτα με τον νεοεισελθόντα Ρομάν, ο οποίος σκόραρε στο 85ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ταχάρ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 0-4.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Νίκος Καραμπετάκης): Χειμωνέττος Α., Τριποτσέρης (57′ Σερτζίνιο), Τερζίου, Χατζηδίμπας, Χειμωνέττος Κ., Γιώργου, Ρεκλείτης (46′ Τζελάι), Νατσιόπουλος, Μαρτσάκης (68′ Μαραγκουδάκης), Κουγιός, Πεταυράκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνέτ, Ντάλσιο (72′ Φυτόπουλος), Παρράς, Μιμίτο (81′ Ρομάν), Λιάβας, Αριγίμπι, Σανιά, Σιέστεντ, Μαρσιάλ (62′ Ταχάρ), Τσιγγάρρας, Μπαΐροβιτς.

To Top