Ρίντιγκερ για τη σύνδεσή του με τον ISIS από δημοσιογράφο: “Αποφάσισα να κάνω καταγγελία, είναι προπαγάνδα”

Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ ανέβασε πριν από λίγες μέρες φωτογραφία του για την έναρξη του Ραμαζανιού. Γερμανός δημοσιογράφος τον συνέδεσε με το ISIS, εξαιτίας της χειρονομίας που κάνει με το δάχτυλό του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antonio Rüdiger (@toniruediger)

Ο ποδοσφαιριστής της εθνικής Γερμανίας και της Ρεάλ έδωσε την απάντησή του με δηλώσεις του στην Bild, τονίζοντας ταυτόχρονα πως αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία.

Η δήλωση του Ρίντιγκερ:

“Για να σηματοδοτήσω την έναρξη του Ραμαζανιού, δημοσίευσα μια ανάρτηση στο Instagram. Αυτή η ανάρτηση είναι ήδη δημόσια εδώ και 13 ημέρες και έχει φτάσει σε πολλά εκατομμύρια followers χωρίς καμία κριτική από κανέναν. Όμως τις τελευταίες μέρες η φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιους για να διατυπώσουν αβάσιμες κατηγορίες. Η χειρονομία που χρησιμοποίησα ονομάζεται δάχτυλο tawheed.

Στο Ισλάμ, αυτό θεωρείται σύμβολο της ενότητας και της μοναδικότητας του Θεού. Η χειρονομία είναι διαδεδομένη στους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως μη προβληματική από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών τις τελευταίες ημέρες. Ως πιστός Μουσουλμάνος, ασκώ την πίστη μου, αλλά αποστασιοποιούμαι σταθερά από κάθε είδους εξτρεμισμό. Η βία και η τρομοκρατία είναι απολύτως απαράδεκτα. Υποστηρίζω την ειρήνη και την ανεκτικότητα. Πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες, ωστόσο, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και γιορτάζουμε μαζί τις θρησκευτικές γιορτές.

Ο σεβασμός και η ανεκτικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές που όλοι εκπροσωπούμε στην οικογένειά μας. Αναγνωρίζω επίσης ότι λόγω ανεπαρκούς προσοχής, έδωσα σε τρίτους την ευκαιρία να παρερμηνεύσουν εσκεμμένα την ανάρτησή μου με σκοπό τη διαίρεση και την πόλωση. Αποφάσισα να κάνω μια ξεκάθαρη δήλωση μετά τους δύο επιτυχημένους αγώνες της εθνικής Γερμανίας. Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψω να με προσβάλλουν και να με υποτιμούν ως ισλαμιστή. Γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω καταγγελία. Πρόκειται για προπαγάνδα και διχασμό. Πάντα θα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου ενάντια σε αυτά”.

To Top