Σακελλαροπούλου: Η πρώτη γυναίκα για ΠτΔ και ο… Άρης

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως πρότεινε και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι Ελληνίδα δικαστής που από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ και εφόσον εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Λέγεται μάλιστα από πολλούς επώνυμους της πολιτικής σκηνής και μη πως η κ. Σακελλαροπούλου, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1956, τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για τον Άρη και η οικογένειά της έχει… κιτρινόμαυρους δεσμούς. Μάλιστα, πολλοί έχουν σχολιάσει την όποια σύνδεση υπάρχει με τον Άρη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα κερδίσει σίγουρα κάτι ουσιαστικό από αυτό ο σύλλογος.

Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001).

Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

To Top