Σαουθάμπτον – Τότεναμ 2-5: Ιστορικό σόου από Κέιν και Σον!

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Premier League ένας ποδοσφαιριστής φτιάχνει τέσσερα γκολ για έναν συγκεκριμένο συμπαίκτη του. Οι Σον και Κέιν έμειναν στην ιστορία κάνοντας σόου απέναντι στη Σαουθάμπτον στο St. Mary’s για το τελικό 5-2 της Τότεναμ και την πρώτη νίκη της ομάδας του Μουρίνιο στο πρωτάθλημα!

Όσο στραβά κι αν φάνηκε να πηγαίνει το ματς για τα «σπιρούνια» με την εικόνα που παρουσίασαν στο πρώτο μέρος, άλλο τόσο ιδανικά εξελίχθηκε για το σύνολο του «Μου» που είδε τους Σον και Κέιν να κάνουν ένα μοναδικό πάρτι και να γράφουν τρομερή ιστορία στην Premier League με το καρέ γκολ/ασίστ. Αφού έφτιαξε τέσσερα τέρματα, πέτυχε κι ένα από μόνος του ο Άγγλος στράικερ.

Η Τότεναμ ήταν εκείνη που θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ και να έχει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο ματς, όμως στο 3ο λεπτό ο Κέιν είδε τον VAR να μη μετράει το γκολ του, καθώς υπήρχε οφσάιντ στην έναρξη της φάσης…

Η Σαουθάμπτον ενήργησε σαν να πήρε… μήνυμα για την έναρξη της επιβολής της έναντι του αντιπάλου και ήταν αρκετά πιο επικίνδυνη!

Στο 10ο λεπτό ο Τσε Άνταμς υποχρέωσε τον Γιορίς σε εκπληκτική επέμβαση σε προσπάθεια από το ύψος του πέναλτι, λίγο αργότερα ο Ινγκς σκόραρε όμως είχε κάνει χέρι σε πανέξυπνη έξοδο του Γιορίς που έδιωξε με το κεφάλι και τελικά το γκολ ήρθε για τους «άγιους» στο 32ο λεπτό. Από βαθιά μπαλιά του Γουόκερ – Πίτερς, ο Ντάνι Ινγκς έτρεξε στην πλάτη του Ντάιερ και με τρομερό διαγώνιο τελείωμα έγραψε το 1-0.

Τίποτα δεν έδειχνε ότι η Τότεναμ θα μπορούσε να πάει με κάτι καλό στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα κι όμως η άμυνα της Σαουθάμπτον της επέτρεψε να ισοφαρίσει στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Ντομπελέ άνοιξε αριστερά στον Κέιν, αυτός πέταξε αμέσως στον κενό χώρο για τον Σον κι εκείνος με σουτ από πλάγια θέση έγραψε το 1-1 για τους Λονδρέζους.

Η ισοφάριση σε εξαιρετικό σημείο για τα «σπιρούνια», σήμανε και την ολοκλήρωση της επαναφοράς της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο ταχύτατα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Κέιν ξανά έβγαλε τον Σον μόνο απέναντι από τον ΜακΚάρθι, για να τον νικήσει ο Ασιάτης με αριστερό πλασέ και να βάλει μπροστά τους Λονδρέζους στο σκορ με το 2-1. Ο Γιορίς όσο μπορούσε, ακόμα και σε φάσεις που υπήρχε οφσάιντ και το σημαιάκι του επόπτη σηκωνόταν καθυστερημένα, έσωζε την Τότεναμ σε επικίνδυνες καταστάσεις που έφτιαχναν οι παίκτες του Χάσενχουτλ, όμως, στην επίθεση είχε… σόου.

Ο Κέιν σε ρόλο δημιουργού έφτιαξε ακόμα δυο γκολ για τον Σον με βαθιές μπαλιές στον κενό χώρο, με τον Νοτιοκορεάτη να φτάνει στα τέσσερα προσωπικά τέρματα και τον Άγγλο στις τέσσερις ασίστ για το 4-1 στο 64′ και το 73′.

Κι αφού… ζήλεψε και συνέχισε μέχρι να χριστεί κι εκείνος σκόρερ, ο Άγγλος που έφτιαξε τα πάντα, πέτυχε κι εκείνος γκολ σε κενή εστία από δοκάρι του Λαμέλα για το 5-1 στο 82′.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Ινγκς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90ο λεπτό έπειτα από χέρι που έγινε εντός περιοχής…

To Top