Σεισμός στην Ημαθία-Καθηγητής ΑΠΘ: Δεν εμπνέει ανησυχία η δόνηση των 4 Ρίχτερ

Δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στην Ημαθία.

Ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται μόλις 7 χιλιόμετρα από το Αιγίνιο και 14 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δεν εμπνέει ανησυχία αλλά ούτε και η μετασεισμική ακολουθία, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν από αυτή τη δραστηριότητα -ο χώρος που γίνεται αλλά και ότι είναι συγκεντρωμένη η σεισμική δραστηριότητα σε μία πολύ μικρή περιοχή- δεν δικαιολογεί τη γένεση ενός ισχυρότερου σεισμού. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουμε, και παρακολουθούμε τη δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακώστας.
Σημείωσε, δε, ότι ο σεισμός έγινε σε έναν χώρο στον οποίο καταγράφηκε σχετική δραστηριότητα το τελευταίο δεκαήμερο (κοντά στο Κλειδί Ημαθίας).

Γύρω στο 3,4 ήταν το μέγεθος του σεισμού που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη δραστηριότητα, η οποία είχε σταματήσει για δύο με τρεις ημέρες μέχρι τη σημερινή καταγραφή της σεισμικής δόνησης στις 05:07, όπως είπε ο κ. Καρακώστας. Τα όργανα του Σεισμολογικού Σταθμού του ΑΠΘ έχουν καταγράψει τη μετασεισμική ακολουθία και έως τις 9 το πρωί είχαν σημειωθεί πέντε μετασεισμοί. «Το πιθανότερο είναι να έχουμε κάποιους ακόμη, και η δραστηριότητα θα σταματήσει», εκτίμησε ο καθηγητής.

To Top